petroulakis spiros og.jpg

Για την ακρίβεια είναι ο συγγραφέας των ομότιτλων βιβλίων, των οποίων οι ήρωες πήραν σάρκα και οστά. Παρακάτω μιλάει για τις ιστορίες που έγραψε, την ευθύνη που έχει απέναντι στο αναγνωστικό του κοινό και το τέλος τού πολύκροτου «Ναυαγίου».

Πετρουλάκης για Σασμό: «Καμαρώνω κρυφά που έβαλα μία ξεχασμένη λέξη στο λεξιλόγιο των Ελλήνων»

Η αλήθεια που βγάλατε στο «Ναυάγιο» συγκλόνισε τον κόσμο…

«Αφορά σε αληθινή ιστορία, όπως γνωρίζετε, γεγονότα που κάποια περίοδο συγκλόνισαν τον κόσμο. Οταν έπιασα στα χέρια μου τα στοιχεία που είχαν προκύψει, άκουσα τις μαρτυρίες και κατάλαβα πραγματικά τι είχε συμβεί, τρελάθηκα. Σιγουρεύτηκα πως δεν είμαστε άνθρωποι… Μέσα μου, θα μπορούσα να το συγκρίνω με την υπόθεση των Τεμπών. Υπάρχουν τόσα κοινά που πραγματικά τρομάζω».

Ούτε στο βιβλίο σας ούτε στην πραγματικότητα το θύματα έχουν βρει δικαιοσύνη. Στη σειρά τι θα συμβεί;

«Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι. Δεν έχω χρόνο να μιλήσω μαζί τους για να δω πώς εξελίσσουν την ιστορία. Στην αρχή δίνω έναν γενικό κορμό και συζητάμε πάντα με την ομάδα παραγωγής τι θα κρατήσουν και τι θα αλλάξουν από τις ιστορίες. Ετσι λοιπόν έχουν το ελεύθερο να κάνουν στη συνέχεια ό,τι αλλαγές θέλουν, με βάση τη δική τους έμπνευση».

petroulakis.spiros_267198371_312256234124830_1296045591824093470_n.jpg

Αν ήταν στο χέρι σας, τι τέλος θα δίνατε σε αυτή τη σειρά;

«Να ξυπνήσουν στα κρεβάτια τους, όλοι οι ήρωες και να ήταν όλο αυτό ένα κακό όνειρο. Να μην είχαν ζήσει ούτε το ναυάγιο ούτε τη διαδικασία της δίκης».

Η πρώτη σας επαφή με την τηλεόραση ήταν ο «Σασμός» και ηθικός αυτουργός ο Μάνος Πετούσης, που σας παρακίνησε να γίνει σειρά αυτό το βιβλίο σας. Σωστά;

«Ναι, αυτό ήταν το βάπτισμα του πυρός. Ο Mάνος με έφερε σε επαφή με τον σκηνοθέτη της σειράς, Κώστα Κωστόπουλο, που πίστεψε πολύ στο βιβλίο μου».

Θα θέλατε να δείτε ηθοποιούς του «Σασμού» ή του «Ναυαγίου» στην επόμενη σειρά;

«Φυσικά. Ξέρω πως όλοι ήταν εξαιρετικοί επαγγελματίες και πάνω από όλα σπουδαίοι ηθοποιοί, οι περισσότεροι έχουν γίνει φίλοι μου. θα το ευχαριστιόμουν να συμβεί».

Πηγή tv24

To Ναυάγιο – Πετρουλάκης: «Είμαι τόσο μέσα στην ιστορία, που, όταν γράφω, κλαίω»

Ναυάγιο-Πετρουλάκης: Συγκλονίζει η ιστορία που τον ενέπνευσε: «Η θεία μου έχασε άντρα, γιο & αδελφό»

Ο Σπύρος Πετρουλάκης «εισβάλλει» στη σεναριακή ομάδα του Σασμού

Πηγή: www.gossip-tv.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News