Πρόκειται για ένα εμβληματικό πιάτο και θα χρειαστεί να φτιάξεις μόνη σου τα ζυμαρικά. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και πρόκειται για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σου.
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 600 ml νερό
- 60 γρ. βούτυρο
- 2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 180 γρ. μυζήθρα τριμμένη
- λίγο χοντρό αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λεκάνη ααμειγνύεις το αλεύρι με το νερό και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει η ζύμη
- Την κόβεις σε κομμάτια και τα πλάθετε σε σχήμα που μοιάζει με χοντρό κορδόνι
- Κόβεις το κάθε κορδόνι σε μικρότερα κομμάτια και το πιέζεις στην άκρη ώστε να πάρει το σχήμα της μακαρούνας που μοιάζει με μεγάλο κριθαράκι
- Βάζεις τις μακαρούνες ένα ταψί που έχεις προηγουμένως αλευρώσει και τις αφήνεις για 1 ώρα να στεγνώσουν
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζεις
- Μόλις τις δεις να ανεβαίνουν στην επιφάνεια τις βγάζεις και τις σουρώνεις κρατώντας μία κουτάλα από το νερό που έβρασαν
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτεις μισή κουτάλα από το νερό που έβρασαν οι μακαρούνες και λίγο χοντρό αλάτι
- Περιμένεις να πάρει μία βράση και το αφαιρείς
- Σερβίρετε τις μακαρούνες ρίχνοντας τριμμένο τυρί, πιπέρι και μερικές κουταλιές από το σοταρισμένο κρεμμύδι
Πηγή: www.tlife.gr
