a2e402bc orkos 1 og.jpg

Ο Όρκος ΙΙ: Ο απροσδόκητος θάνατος του Νικήτα Στεργίου προκαλεί σοκ στους πάντες και φέρνει τον Φίλιππο Ραζή αντιμέτωπο με έναν αληθινό εφιάλτη, καθώς κατηγορείται για δολοφονία εκ προμελέτης.

Παράλληλα, η Θάλεια ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια.

Ο Φίλιππος ενημερώνεται πως ο Νικήτας Στεργίου βρίσκεται στα επείγοντα του νοσοκομείου «Άγιος Συμεών» συνοδευόμενος από τη Μαριτίνα. Ο γιατρός αποφασίζει να βάλει στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές και να τον αναλάβει.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ο Νικήτας αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο απρόσμενος θάνατός του σοκάρει τους πάντες και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή. Παράλληλα, ο Φίλιππος αναζητά σε όλο το νοσοκομείο τις εξετάσεις του ασθενή, που τον οδήγησαν στη λάθος διάγνωση. Λίγη ώρα αργότερα, βγαίνουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Νικήτα, τα οποία αποκαλύπτουν ότι πέθανε από δηλητηρίαση. Τότε η Αστυνομία αναλαμβάνει την υπόθεση και ζητάει από τους γιατρούς να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Την ίδια στιγμή, η Μαριτίνα ψάχνει στο σπίτι της και βρίσκει ένα ύποπτο φάρμακο και προβληματίζεται. Η γυναίκα αναρωτιέται αν αυτό το ιατρικό σκεύασμα μπορεί να συνδέεται με κάποιον τρόπο με τον θάνατο του Νικήτα και αρχίζει να αμφιβάλλει ακόμα και για την επαγγελματική ακεραιότητα του εν διαστάσει συζύγου της.

Από την άλλη, η Θάλεια ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια και καταρρέει. Όταν ανακτά τις δυνάμεις της, συναντάει τον Ραφαήλ και ξεσπάει εναντίον του γιατί της κράτησε κρυφή την αλήθεια. Τότε εκείνος της εξηγεί ότι αυτή ήταν η επιθυμία του πατέρα της.

orkos-(3).jpg

Η απόφαση του δικαστηρίου Ενώ όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του θανάτου του Νικήτα, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αραβαντινός, που είναι ο εκπρόσωπος της οικογένειας Στεργίου, βάζει σε μπελάδες τον Φίλιππο. 0 ισχυρός άντρας μηνύει τον γιατρό για δολοφονία εκ προμελέτης και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Τότε, για πρώτη φορά, ο Φίλιππος συνειδητοποιεί ότι είναι στόχος ενός καλοσχεδιασμένου κόλπου και δεν ξέρει πώς μπορεί να γλιτώσει από τον ιστό που έχουν πλέξει γύρω του.

Ο χειρουργός κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται στο άμεσο και το έμμεσο περιβάλλον του καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση. Λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν στην αθωότητά του, ενώ όλα όσα έχουν γίνει έχουν βυθίσει τον Φίλιππο στη θλίψη και την απόγνωση. Την υπεράσπισή του αναλαμβάνει ο θείος του, Περικλής Ραζής, ο οποίος αναμετριέται στη δικαστική αίθουσα με τον Αλέξανδρο Αραβαντινό. Ενώπιον θεού και δικαστών αμφισβητείται ο όρκος του Ιπποκράτη που είχε δώσει ο Φίλιππος.

Ύστερα από λίγες ημέρες, το δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει κρατούμενος μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το αν τελικά πρόκειται να αθωωθεί ή να καταδικαστεί.

Πηγή: My TV

Πηγή: www.gossip-tv.grgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News