vonderlyen.jpg

Φραστική επίθεση από υποστηρικτή των Παλαιστινίων δέχθηκε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία της στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Άμυνα και την Ασφάλεια την Τετάρτη (17.4.24) στις Βρυξέλλες.

Καθώς η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, βρισκόταν στο βήμα, ένας άνδρας την διάκοψε και άρχισε να φωνάζει, χαρακτηρίζοντάς την εγκληματία για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

«Κατηγορείστε για υποβοήθηση της γενοκτονίας στη Γάζα» ακούγεται να λέει ο άνδρας.

«Έχετε εκφράσει την απόλυτη υποστήριξή σας στο Ισραήλ κατά την έναρξη αυτής της γενοκτονίας. Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης είναι στα χέρια σας», φώναζε.

Άνδρας της ασφάλειας απομάκρυνε τον διαδηλωτή που συνέχισε να φωνάζει: «Είστε εγκληματίας, κ. Φον ντερ Λάιεν! Θα έπρεπε να βρίσκεστε στη Χάγη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεστε εδώ. Δεν θα έπρεπε να ψάχνετε για μια δεύτερη θητεία. Είστε εγκληματίας. Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Η πρόεδρος της Κομισιόν διατήρησε την ψυχραιμία της και δεν έδειξε καμία αντίδραση κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Μάλιστα, ξεκίνησε την παρέμβασή της ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες της για την πρόσκληση, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο περιστατικό.


Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News