01 gettyimages 2147875887 jpg 2.jpg

Καταρρακτώδεις βροχές και σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν σκηνές αποκάλυψης στο Ντουμπάι, με τα διεθνή ΜΜΕ να προβάλουν εικόνες που δεν τις χωράει ο νους από τον χαμό που επικρατεί.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών που «χτύπησε» τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο, έπεσε στο Ντουμπάι το νερό που ήταν σαν να έβρεξε δύο χρόνια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν καταγράψει μέχρι χθες (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας. Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, τέσσερις ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Παραμένει το χάος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, τα εμπορικά κέντρα όπως και το διεθνές αεροδρόμιο με το νερό σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά το ένα μέτρο!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε και σήμερα ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirates Airlines ανέφερε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 7:00 ώρα Ελλάδος) μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, η διεύθυνση του αεροδρομίου του Ντουμπάι ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Dubai Mall και το Mall of the Emirates πλημμύρισαν.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σφοδρές καταιγίδες έπληξαν εκτός από το Ντουμπάι, το Μπαχρέιν, το Ομάν και πολλές περιοχές του Κατάρ.

Σε αυτές τις χώρες με ξηρά κλίματα, οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ακραίες πλημμύρες που, με τη σειρά τους, παραλύουν τις μεταφορές.

Χθες, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, υπήρξε ακύρωση πολλών πτήσεων, ένα σπάνιο φαινόμενο στη χώρα της ερήμου και την οικονομική πρωτεύουσα των Εμιράτων. Συγκεκριμένα, το βράδυ είχαν προγραμματιστεί πάνω από 100 πτήσεις, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν.

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι εκτρέπει προσωρινά τις πτήσεις που αναμένονται και σήμερα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Ντουμπάι. Οι πτήσεις αναχώρησης συνεχίζονται, είπε.

Πολλοί επιβάτες διανυκτέρευσαν χθες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι αφού δεν μπορούσαν να φύγουν.


Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News