recovered ferrari 512m front.jpg

Η Αστυνομική Διεύθυνση του Λονδίνου κατάφερε να ανακτήσει μια κλεμμένη Ferrari 512M, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την κλοπή της.

Το αυτοκίνητο άνηκε στο πρώην οδηγό της Formula 1, Gerhard Berger, και ήταν μια από τις δυο Ferrari που είχαν κλαπεί στο Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, τον Απρίλιο του 1995. Οι αστυνομικές αρχές πίστευαν τότε ότι λίγο μετά την κλοπή του το αυτοκίνητο είχε μεταφερθεί στην Ιαπωνία.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση του Λονδίνου, η 512M του Αυστριακού οδηγού εντοπίστηκε από τη Ferrari τον Ιανουάριο, όταν κατάφερε να αναγνωρίσει το κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου που της ζητήθηκε από έναν αγοραστή με έδρα τις ΗΠΑ.

Μετά τον εντοπισμό, η υπηρεσία οχημάτων οργανωμένου εγκλήματος της Αστυνομίας του Λονδίνου απέτρεψε την εξαγωγή της 512M, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η τύχη της δεύτερης Ferrari παραμένει άγνωστη.

Ο επικεφαλής αστυνομικός της έρευνας, Mike Pilbeam, επαίνεσε τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

«Οι έρευνες μας ήταν επίπονες και περιλάμβαναν την επικοινωνία με αρχές από όλο τον κόσμο. Συνεργαστήκαμε γρήγορα με συνεργάτες όπως η Εθνική Υπηρεσία Εγκληματικότητας, καθώς και με τη Ferrari και διεθνείς αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για την εύρεση του ιστορικού του οχήματος και την παρεμπόδιση της εξαγωγής του από τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pilbeam.

Ferrari 512M

Εικόνες που παρέδωσε η Αστυνομία του Λονδίνου δείχνουν ότι το αυτοκίνητο δεν πέρασε πολύ καλά αυτά τα 29 χρόνια μακριά από τον πραγματικό ιδιοκτήτη του. Το γνήσιο τιμόνι και οι ζάντες έχουν αντικατασταθεί με aftermarket προϊόντα , ενώ από το εσωτερικό λείπει ένα τμήμα της επένδυσης του ταμπλό.

Ferrari 512M

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News