agori galazia 3.jpg

Μια ταινία με έντονα τοπικό χρώμα, αλλά οικουμενική ως προς την ουσία της

Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της καινούργιας ταινίας του Θανάση Νεοφώτιστου ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ, με παραγωγούς τους Πάνο Παπαχατζή και Ιωάννα Μπολομύτη. Η ταινία γυρίστηκε στα μοναδικά τοπία της ορεινής Αρκαδίας (Δημητσάνα).

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ είναι μια ταινία με έντονα τοπικό χρώμα, αλλά οικουμενική ως προς την ουσία της. Πρόκειται για μια συναισθηματική ιστορία ενηλικίωσης για την διαφορετικότητα – για μια αλληγορία πάνω στην αποδοχή, όταν η κοινωνία ανθίσταται σε ο,τιδήποτε/οποιονδήποτε διαφέρει. Είναι μια ταινία για όσους νιώθουν πως δεν «ανήκουν» και πασχίζουν να κατανοήσουν το γιατί. Και που πολλές φορές η απελευθέρωσή τους και η κατάκτηση της αυτογνωσίας φέρουν υψηλό τίμημα.

Ο Πέτρος, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από την σχέση του με τον φίλο του, Αίμωνα, και από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του..

Σημείωμα του σκηνοθέτη

«Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια, σε ένα κινηματογραφικό κόσμο με πολύ μεγάλη προσφορά και λιγότερη ζήτηση, θέλω να είναι ένα ντεμπούτο που θα ξεχωρίσει για τη συναισθηματική του ισχύ, την αυθεντικότητα του και την πρόθεση μου να προσεγγίσω διαχρονικά θέματα με ένα σύγχρονο και κινηματογραφικά πρωτότυπο τρόπο.»

Πηγή: www.vradini.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News