2025 subaru legacy 2048x1366.jpg

Το Subaru Legacy θα αποτελέσει παρελθόν ώστε η ιαπωνική εταιρεία να επικεντρωθεί στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα και στα crossover. Μετρά 36 ένδοξα χρόνια, με αγωνιστική καριέρα και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Για την ακρίβεια, το Subaru Legacy θα σταματήσει να πωλείται στη βορειοαμερικανική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη παύσει η διάθεσή του στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία και στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ, το ιαπωνικό σεντάν θα είναι διαθέσιμο μέχρι την άνοιξη του 2025.

Ύστερα από 36 χρόνια Ευδοκίμου Υπηρεσίας, το Subaru Legacy μας αποχαιρετά

Η Subaru ανέφερε ως αιτία τη «μετατόπιση της αγοράς από τα επιβατικά αυτοκίνητα στα SUV και τα crossover», καθώς και τη δική της μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα. Δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε. Πράγματι, οι πωλήσεις του κλασικού μοντέλου ήταν ισχνές.

4.398 Subaru Legacy πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το πρώτο 3μηνο του 2024, σημειώνοντας πτώση 13,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αποτελεί το τρίτο πιο κακοπουλημένο μοντέλο της, πίσω μόνο από το Solterra και το BRZ.

Subaru Legacy

Και τι φήμη αφήνει πίσω του… Από το 1989, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το Subaru Legacy έχει πουλήσει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στις ΗΠΑ. Περισσότερο από το 94% από αυτά είναι ακόμα στους δρόμους σήμερα, υποδηλώνοντας δύο πράγματα. Αφενός τη φημισμένη ιαπωνική αξιοπιστία, αλλά κι ότι είναι πρακτικά κι εύχρηστα οχήματα, οπότε οι ιδιοκτήτες τους τα εκτιμούν πραγματικά και τα διατηρούν σε δράση.

Το Legacy έχει μια ιδιαίτερη θέση στην κληρονομία της Subaru, ως το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ. Από το ντεμπούτο του, κάθε Legacy που πωλήθηκε στην Αμερική κατασκευάστηκε στο Lafayette της Ιντιάνα. Ευτυχώς για τους εργαζόμενους εκεί, το εργοστάσιο παράγει επίσης το Outback, το Ascent και το Crosstrek.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο σφυρί το Ford Focus WRC 2001 του McRae, με το οποίο νίκησε στο Ακρόπολις

Subaru Legacy

Εμείς βέβαια προτιμούμε να το θυμόμαστε για τα θρυλικά περάσματα του ιπτάμενου -κι αδικοχαμένου- Colin McRae. Η βάγκον έκδοση του Legacy, το Outback, δεν κινδυνεύει αφού αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές όχημα της μάρκας το πρώτο 3μηνο του 2024 στην αμερικανική αγορά.

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News