τσουρέκια 1200x630.jpg

Τα Πασχαλινά τσουρέκια είναι η πιο γλυκιά παράδοση και φέτος θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα και αφράτα. 

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αποκλειστικά για τσουρέκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. μαγιά ξερή
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρόκους, αραιωμένους σε 2 κ.σ. νερό.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ τη μισή ζάχαρη, τη μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και ανακατεύεις για 10 περίπου λεπτά.
  • Βάζεις την υπόλοιπη ζάχαρη το μαχλέπι και τη μαστίχα στο multi και χτυπάς πολύ καλά.
  • Προσθέτεις στο μίξερ το αλεύρι, το μείγμα από το multi και τα χτυπάς δυνατά.
  • Το σταματάς και προσθέτεις τα αυγά, το αλάτι και ένα-ένα τα κομμάτια του βούτυρου.
  • Χτυπάς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ζυμάρι αφράτο και μαστιχωτό.
  • Λαδώνεις ένα μεγάλο μπολ και ακουμπάς το ζυμάρι.
  • Το σκεπάζεις με μια πετσέτα και το αφήνεις να φουσκώσει για 1 τουλάχιστον ώρα.
  • Αφού φουσκώσει χωρίζεις τη ζύμη στη μέση
  • Παίρνεις τη ζύμη και τη χωρίζεις σε 4 μέρη
  • Την πλάθεις με τα χέρια σου σε σχήμα λωρίδας 
  • Κάνεις τη λωρίδα πλεξούδα και τη βάζεις στο ταψί όπου προηγουμένως έχεις στρώσει λαδόκολλα
  • Αφού φτιάξεις όλα τα τσουρέκια τα σκεπάζεις και πάλι με την πετσέτα και τα αφήνεις 40 περίπου λεπτά.
  • Αραιώνεις του κρόκους στο νερό και αλείφεις τα τσουρέκια με ένα πινέλο.
  • Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
  • Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα κόψεις.

Photo: iStock

Ετικέτες ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News