1713179704157 sydney epithesh maxairi.png.webp.webp

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 15.04.2024 έξω από την εκκλησία The Good Shepherd Church στο δυτικό Σίδνεϊ, μετά την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας άντρας εις βάρος του ιερέα Mari Emmanuel, τη στιγμή που εκείνος κήρυττε σε live μετάδοση.

Ο συγκεκριμένος ιερέας έχει μεγάλο κοινό που τον ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 followers στο Facebook, ενώ απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ ως «μαζική δουλεία» και υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι μάταια, επειδή η «κανονική» ζωή θα ενισχύσει την ανοσία.

Ο δράστης συνελήφθη και βρισκόταν υπό κράτηση από τους αστυνομικούς, όταν πλήθος πιστών του Emmanuel συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία και προσπάθησε να τον λιντσάρει. Οι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να επέμβουν για να τους απομακρύνουν και η κατάσταση ξέφυγε.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε βάρος του ιερέα, ο οποίος την ώρα που κήρυττε στην εκκλησία The Good Shepherd Church, στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Άμεσα έσπευσαν οι πιστοί που βρίσκονταν στον χώρο για να τον εμποδίσουν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. Ο δράστης – τα κίνητρα του οποίου είναι απροσδιόριστα – έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την πρώτη ενημέρρωση από την αστυνομία, τα τραύματα του ιερέα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.


Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News