istock 964895474.jpg

Εξερευνώντας την Ελλάδα, αυτό που σίγουρα θα βρει κανείς είναι εκκλησίες και μοναστήρια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά.

Είτε σε ένα βουνό είτε στα νησιά παντού υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες που διαφέρουν και έχουν πίσω τους μια ξεχωριστή ιστορία να σου διηγηθούν.

Αγία Φωτεινή – Μαντίνεια: Αυτή έχει χαρακτηριστεί όχι μόνο ως μια από τις παράξενες εκκλησίες της Ελλάδς, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Βρίσκεται δυτικά του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μαντίνειας.

Είναι ο ιερός ναός της Αγίας Φωτεινής που ανήκει στον Μαντινειακό Σύνδεσμο. Η θεμελίωσή του έγινε το 1969 και τα εγκαίνια το 1978.

Ήδη από το εξωτερικό του ο ναός διαφέρει από τα συνηθισμένα. Είναι η διαφορετικότητα των υλικών, αλλά και η αρχιτεκτονική του. Στη συγκεκριμένη εκκλησία έχει γίνει προσπάθεια να συνδυαστούν στοιχεία της βυζαντινής τέχνης με στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Αυτό φαίνεται έντονα και στο εσωτερικό, παρατηρώντας τα ψηφιδωτά δάπεδα και τις παραστάσεις στους τοίχους.

Όμοια εκκλησία δε συναντάς πουθενά στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να την κατατάξεις σε κάποια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και με έναν παράξενο τρόπο συνδυάζει στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας με το χριστιανικό πνεύμα.

Έτσι όπως τα εμπνεύστηκε και τα υλοποίησε ο δημιουργός του, ο Κώστας Παπαθεοδώρου, αρχιτέκτονας, ζωγράφος και αγιογράφος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News