aurus senat limousine 4.jpg

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un πρόσθεσε ένα νέο στολίδι στο στέμμα του μετά από ένα ταξίδι του στη Ρωσία. Το δώρο; Μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus Senat, προσφορά του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν κι η χειρονομία μπορεί να φαίνεται ευγενής κι αβλαβής, προκαλεί ανησυχία διότι φαίνεται πως ο Πούτιν αγνοεί τις κυρώσεις του ΟΗΕ που πιέζουν αυτήν τη στιγμή τη Βόρεια Κορέα.

Δωράκι από τον Πούτιν στον Kim Jong Un, ίσα-ίσα για να μπει στο μάτι του ΟΗΕ

Πράγματι, το δώρο έρχεται σε αντίθεση με ψήφισμα του ΟΗΕ που αρχικά υποστήριξε κι η Ρωσία. Σύμφωνα με το ψήφισμα, απαγορεύεται η αποστολή ειδών πολυτελείας στη Βόρεια Κορέα κι εφαρμόστηκε για να παροτρύνει το ασιατικό έθνος να εγκαταλείψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι ο Πούτιν επέλεξε να δωρίσει στον Kim το πολυτελές όχημα μετά την επίσκεψη του τελευταίου στη Ρωσία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα χέρια του Πούτιν ο έλεγχος της μεγαλύτερης ρωσικής αντιπροσωπείας

Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο κοσμοδρόμιο Vostochny, ο Kim Jong Un κι ο Πούτιν μοιράστηκαν μια διαδρομή στο πίσω κάθισμα του Senat. Ο Peskov ανέφερε ότι ο Βορειοκορεάτης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αυτοκίνητο, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να του προσφερεί ένα.

Πούτιν

Συμπληρώνοντας ότι «η Βόρεια Κορέα είναι ο γείτονάς μας, ο στενός μας γείτονας». Η αδερφή του Kim Jong Un, Kim Yo Jong, παρέλαβε τη λιμουζίνα την Κυριακή, αναφέρει το Associated Press

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Πούτιν δοκιμάζει το «κτήνος» του στην πίστα του Σότσι

Με το δώρο να συμβολίζει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των ηγετών. Αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία ένδειξη της αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών.

Πούτιν

Αν κι η άνεση με την οποία ο Πούτιν αψήφησε ένα ψήφισμα του ΟΗΕ είναι αξιοσημείωτη, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας κατηγόρησαν τη Βόρεια Κορέα ότι προμήθευε τη Ρωσία με οπλικά συστήματα για να ενισχύσουν την πολεμική της εισβολή στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Πούτιν έγινε… φορτηγατζής για τα εγκαίνια της γέφυρας που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία  

Σε αντάλλαγμα, ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι παρέχουν στους Βορειοκορεάτες προηγμένη οπλική τεχνολογία. Εάν ισχύει πράγματι αυτό, θα ήταν κατάφορη παραβίαση ψηφισμάτων του ΟΗΕ που απαγορεύουν το εμπόριο όπλων με τη Βόρεια Κορέα.

Πούτιν

Πέρα από τα όπλα, είναι σαφές ότι η Ρωσία κι η Βόρεια Κορέα αυξάνουν τη συνεργασία τους, καθώς κι οι δύο αντιμετωπίζουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λύθηκε το μυστήριο: Έτσι φτάνουν στα χέρια του Kim Jong Un οι πολυτελείς λιμουζίνες

Το Aurus Senat θα εισέλθει στη συλλογή πολυτελών οχημάτων του Kim Jong Un, η οποία περιλαμβάνει Mercedes-Maybach κι άλλα μοντέλα που εισήχθησαν παράνομα στη χώρα.

Πούτιν

Το Aurus τροφοδοτείται από έναν υβριδικό V8 4,4 lt που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της Porsche κι αποδίδει 600 PS. Μη σας φαίνονται πολλά, η λιμουζίνα ζυγίζει 2.700 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Πούτιν δοκιμάζει πρώτος το νέο Lada Vesta

Αν μάλιστα είναι η θωρακισμένη έκδοση, που μάλλον περί αυτής πρόκειται, τότε το βάρος ανέρχεται στα 6.200 kg και το μοτέρ αντικαθίσταται από V12 6,6 lt με 862 PS.

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News