troxaio voula mixani.jpg

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (2.5.24), όταν δύο μηχανές παρέσυραν και σκότωσαν μία 72χρονη γυναίκα που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο.

Συγγενείς του θύματος μίλησαν στον ΣΚΑΪ και περιέγραψαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο στη Βούλα με θύμα την ηλικιωμένη, μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

«Οι γονείς μου προσπαθούσαν να περάσουν την παραλιακή, από την πλευρά της παραλίας να ανέβουν προς τα πάνω. Η μητέρα μου είχε σχεδόν διασχίσει όλο τον δρόμο, είχε φτάσει δηλαδή στην αριστερή λωρίδα, ο πατέρας μου ήταν κάποια μέτρα λίγο πιο πίσω. Tο δυστύχημα έγινε όταν πέρασαν δύο μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από όσο καταλαβαίνω, η πρώτη ήταν αυτή που την έριξε κάτω και η δεύτερη ήταν αυτή που την χτύπησε. Δυστυχώς, έχασε τη ζωή της άμεσα», ανέφερε ο γιος του θύματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, το δυστύχημα έγινε σε σημείο που η ευθεία είναι μεγάλη και η ορατότητα πολύ καλή και για τους πεζούς και για τους οδηγούς. «Η μητέρα και ο πατέρας μου πριν περάσουν τον δρόμο είχαν κοιτάξει και δεν φαινόταν κάποιο όχημα να πλησιάζει. Ούτε οι οδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν, ούτε οι πεζοί, με την ταχύτητα που πήγαιναν οι μηχανές», σχολίασε.

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί ο οδηγός της πρώτης μηχανής που την χτύπησε, γιατί έχει διαφύγει, δεν έχει βρεθεί», επισήμανε, απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με το τροχαίο δυστύχημα.

«Ο ένας την έριξε κάτω και ο άλλος την πάτησε»

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 72χρονης, που παρασύρθηκε από δύο μηχανές και βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στη Βούλα.

Μιλώντας στο STAR το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, περιέγραψε πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο λέει πως «βλέπει» κόντρα πίσω από τη φονική παράσυρση.

«Ήμουνα παρών. Ήμουν από πίσω ακριβώς, ένα μέτρο από τη γυναίκα μου. Τι ζητάμε; Τη δικαίωση ζητάμε…», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Είχε μεγάλη ορατότητα και δεν υπήρχε τίποτα. Και ξεκινήσαμε να περάσουμε απέναντι. Μπροστά η γυναίκα μου και πίσω εγώ. Αυτομάτως εμφανίστηκαν δύο “τρελοί” με ταχύτητες “αεροπλάνου” και ο ένας την έριξε κάτω και ο άλλος την πάτησε παιδιά! Αυτό είναι όλο. Πιστεύετε πως έκαναν κόντρες; Τι άλλο, αφού ήταν δίπλα-δίπλα».

Βίντεο ντοκουμέντο

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η 72χρονη παρασύρθηκε από μηχανή στη Βούλα με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ο οδηγός της μηχανής. Ωστόσο, το πρωί έγινε γνωστό πως ενδεχομένως εμπλέκεται και άλλη μηχανή.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η γυναίκα φαίνεται να είναι πεσμένη στο οδόστρωμα χωρίς τις αισθήσεις της.

Τραγική φιγούρα, ο σύζυγός της που βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα πίσω της.

Κόσμος που βρισκόταν στο σημείο προσπάθησε να βοηθήσει την ηλικιωμένη. Κάποιος έκανε σήμα στα διερχόμενα οχήματα να χαμηλώσουν ταχύτητα και να αλλάξουν λωρίδα. Άλλοι κάλεσαν το ασθενοφόρο.

«Είχε χτυπήσει πιο πολύ πάνω από το σώμα, δηλαδή πρόσωπο και χέρια. Και είχαν σκορπιστεί παντού μέρη του σώματός της», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγα μέτρα μακριά, διακρίνεται πεσμένος ο 27χρονος μοτοσικλετιστής σε απόσταση από την μηχανή του. Η μοτοσικλέτα έχει βγει από τον δρόμο και έχει σφηνωθεί σε θάμνους πάνω στο διαχωριστικό.

«Η κυρία ήταν κάτω και ο μοτοσικλετιστής, η μηχανή είχε πάει μέσα στα χόρτα. Υπήρχαν κομμάτια της μηχανής στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο. Ήταν μια φίλη της που μας μίλησε μετά κλαμένη και μας είπε να προσέχουμε», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Πήγε να περάσει η κυρία για να περάσει στο παρκάκι. Δεν είχε φωτισμό, το βράδυ είναι λιγοστός και οι ταχύτητες οι μεγάλες», συμπλήρωσε.

Ο θάνατος της 72χρονης ήταν ακαριαίος. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, που μετά το χτύπημα συνέχισε την τρελή πορεία του, αναζητείται από την αστυνομία. Ο 27χρονος οδηγός της δεύτερης μοτοσικλέτας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με ελαφρά τραύματα και συνελήφθη.

Σενάρια για «κόντρες»

Πλέον οι αρχές στρέφονται στο ενδεχόμενο το θανατηφόρο τροχαίο να έγινε έπειτα από κόντρες ανάμεσα σε μηχανές. 

Δεν είναι σαφές αν και οι δύο εμπλεκόμενες μηχανές έκαναν κόντρες μεταξύ τους ή αν η πρώτη μηχανή έκανε κόντρες με άλλη μοτοσικλέτα παρασέρνοντας την άτυχη γυναίκα στο θάνατο.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News