dr large.jpg

H Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη, με εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική μας εξηγεί με ποιους τρόπους μπορείς να αποκτήσεις νέο χαμόγελο άμεσα και δίνει πληροφορίες για τις Όψεις Ρητίνης.

Πόσες φορές χαμογελάς την ημέρα; Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 30% των ανθρώπων χαμογελάει τουλάχιστον 20 φορές! Το χαμόγελο μας είναι το πιο εκπληκτικό στοιχείο της προσωπικότητας μας και τα δόντια μας αποτελούν τη βάση του. Όταν τα δόντια είναι υγιή και λαμπερά, δείχνουμε όχι μόνο την φροντίδα μας για την υγεία μας, αλλά και την αυτοπεποίθησή μας. Κι αν τα δόντια μας απέχουν από την ιδανική εικόνα που θα θέλαμε, η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να προσφέρει λύσεις που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά των δοντιών. Μία από αυτές τις λύσεις είναι οι όψεις ρητίνης, μια επαναστατική τεχνική που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τη χαμένη λάμψη των δοντιών μας. Οι διάσημες και αγαπητές στον κόσμο της showbiz όψεις ρητίνης, αναβαθμίζουν στη στιγμή το χαμόγελο μας, προσφέροντας αρμονία και μόνιμα λευκό χρώμα.

Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές στρώσεις ρητίνης που τοποθετούνται στην επιφάνεια των δοντιών και βελτιώνουν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των δοντιών με μία τεχνική. Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν ατέλειες όπως σπασμένα, κατεστραμμένα ή αποχρωματισμένα δόντια, καθώς και για να κλείσουν μεσοδόντια κενά, να καλύψουν δυσχρωμικά δόντια μετά από μια απονεύρωση ή να αλλάξουν τις θέσεις των δοντιών χωρίς σιδεράκια σε μία επίσκεψη. Για να κατασκευαστούν σωστά και να έχουν επαρκή γυαλάδα και αντοχή στο χρόνο, χρησιμοποιούνται  ειδικές αισθητικές ρητίνες που αντανακλούν το φυσικό φως με τρόπο που μιμείται τη φυσική εμφάνιση των δοντιών. Έτσι είναι σαν φυσικά δόντια!

Γιατί να προτιμήσω όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι μια επιλογή που έχει γίνει πολύ δημοφιλής λόγω των πλεονεκτημάτων τους, της ευκολίας εφαρμογής τους και του προσιτού κόστους. Τα πλεονεκτήματα των όψεων ρητίνης συνοψίζονται παρακάτω:

Αισθητικές Ρητίνες Υψηλής Αισθητικής: Οι σύγχρονες όψεις ρητίνης κατασκευάζονται με ειδικές αισθητικές ρητίνες που επιτρέπουν την ακριβή αναπαραγωγή της φυσικής χρωματικής ποικιλίας και της φωτεινότητας των φυσικών δοντιών, τοποθετώντας τα διάφορα χρώματα ρητινών και τις διαφάνειες σε στρώσεις. Όπως γίνεται δηλαδή και στα φυσικά δόντια.

Custom Τοποθέτηση των Όψεων: Ο οδοντίατρος που είναι εξειδικευμένος στην Αισθητική Οδοντιατρικής είναι σε θέση να προσαρμόσει τις όψεις ρητίνης σε κάθε ασθενή με βάση τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις τους. Αυτό περιλαμβάνει τη διαμόρφωση στο σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των όψεων, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση, συμμετρία στο χαμόγελο και συνολική αρμονία.

Σταθερότητα και Ανθεκτικότητα: Οι σύγχρονες ρητίνες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των όψεων είναι -εκτός από αισθητικές – και ανθεκτικές στην φθορά και την διάβρωση. Αυτό οφείλεται στην εξελιγμένη τεχνολογία των οδοντιατρικών υλικών και σημαίνει ότι οι όψεις ρητίνης παραμένουν σταθερές και λαμπερές με την πάροδο του χρόνου, ενώ για να σπάσουν χρειάζεται πολλή μεγαλύτερη πίεση.

Χωρίς Τρόχισμα: Η διαδικασία τοποθέτησης όψεων ρητίνης είναι ελάχιστα επεμβατική σε σύγκριση με άλλες οδοντιατρικές διαδικασίες όπως οι όψεις πορσελάνης ή οι θήκες. Συνήθως δεν απαιτείται η αφαίρεση τμήματος από τον φυσικό δόντι με τρόχισμα, κάτι που κάνει τη διαδικασία πλήρως αντιστρεπτή σε περίπτωση που ο ασθενής αλλάξει γνώμη. Επίσης η τεχνική δεν απαιτεί αναισθησία και είναι ανώδυνη.

Κεντρική photo: iStock

Ετικέτες ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News