06 scaled.jpg

Αχ, το ταχίνι. Μιλάμε για την απόλυτη νοστιμιά. Λατρεύω το ταχίνι. Μπήκε στη ζωή μου ξαφνικά, μια εξαιρετικά απαιτητική περίοδο που χρειαζόμουν έναν σύμμαχο. Έναν σύμμαχο για να με «ξυπνάει» το πρωί, να με γεμίζει ενέργεια προκειμένου να οργανώσω με όρεξη και πάθος τα to-do της ημέρας. Έναν σύμμαχο να μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω, εκεί γύρω στο μεσημεράκι που το κορμί αρχίζει να εγκαταλείπει. Έναν σύμμαχο για να με σπρώχνει να γυμναστώ, να με προτρέπει να με φροντίσω περισσότερο, να με κάνει να αγαπήσω το κορμί μου πιο πολύ. Έναν σύμμαχο για να με πείσει να προσέχω τη διατροφή μου, χωρίς φυσικά να στερούμαι. Έναν σύμμαχο που θα μου κρατάει συντροφιά τα βράδια στο σπίτι, έπειτα από μια τρελή ημέρα στο γραφείο.

Σύμμαχο έψαχνα, σούπερ ήρωα βρήκα! Και αυτός δεν είναι άλλος από το Μακεδονικό Ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας. Εξηγώ: Πριν από κάποιο διάστημα, η καθημερινότητά μου είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που φλέρταρα αρκετές φορές με την υπερκόπωση. Η ατζέντα μου σε καθημερινή βάση ήταν γεμάτη υποχρεώσεις και ο οργανισμός φώναζε πως έχει πιεστεί εξαιρετικά και πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω για να χαλαρώσει. Δεν είχα ιδιαίτερο χρόνο- νόμιζα! – για να τρέφομαι σωστά. Δεν προλάβαινα – νόμιζα! – να φροντίσω όσο θα ήθελα τον εαυτό μου. Δεν γυμναζόμουν όσο έπρεπε. Δεν θυμάμαι ποια στιγμή γύρισε ο διακόπτης, πάντως γύρισε. Ξεκίνησα να με προσέχω, δίνοντας πρώτα βάση στη διατροφή. Έπρεπε να τρέφομαι πιο σωστά, πιο υγιεινά, πιο ισορροπημένα. Και εκεί κάπου μπήκε το Μακεδονικό Ταχίνι στη ζωή μου. Και δεν βγήκε ποτέ ξανά από αυτήν. 

 

Μακεδονικό Ταχίνι: Ποιο είναι το υπέρ αυτής της υπερτροφής;

Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Εγώ, κάθε φορά που άκουγα αυτή τη φράση, έτρεχα μακριά. Και αυτό γιατί δεν ήθελα να «χάσω» σε γεύση. Ήθελα όλα τα γεύματά μου να είναι λαχταριστά. Να είναι νόστιμα. Τότε ήταν που μια φίλη μού πρότεινε να δοκιμάσω το Μακεδονικό Ταχίνι, ένα πολύτιμο superfood, που θα έκανε υπερ-θρεπτικά αλλά και υπερ-νόστιμα όλα τα γεύματά μου. Να πω πως είχε άδικο; Με το που το δοκίμασα κατάλαβα πως δεν ήταν υπερβολή αλλά… υπερτροφή!

Ας μιλήσουμε πρώτα για την αξεπέραστη γεύση! Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας, που διαλέγεται αυστηρά και πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό, προτού ψηθεί. Στη συνέχεια, το σουσάμι αλέθεται σε φυσική πέτρα, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια. Γιατί, όσο κι αν έχει δοκιμαστεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία, το άλεσμα από τη μυλόπετρα είναι το μόνο που «σέβεται» τον σπόρο του σουσαμιού, δεν τον «τραυματίζει», και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και τα φυσικά, πλούσια αρώματά του. Χρειάζεται να πω κι άλλα; Μάλιστα, έτσι για να μη βαριέσαι, το Μακεδονικό Ταχίνι θα το βρεις στα ράφια των supermarkets σε 12 διαφορετικές γεύσεις, όπως με κακάο, με μέλι, με πορτοκάλι, με λεμόνι, με ρόδι & cranberries και άλλους, λαχταριστούς συνδυασμούς. Εγώ βέβαια -αν με ρωτάς- είμαι fan της κλασικής γεύσης.

 

Συνεχίζω με τη θρεπτική του αξία. Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό. Θεωρείται υπερτροφή, και τις υπερτροφές τις θέλουμε στην καθημερινότητά μας προκειμένου να ξεκινάμε την ημέρα μας με ενέργεια, να έχουμε δυνάμεις και να είμαστε παραγωγικοί και αποδοτικοί σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Είναι τεράστια πηγή πρωτεΐνης -όσοι γυμνάζεστε συστηματικά, διαβάστε το ξανά αυτό, θα σας βοηθήσει στην αποκατάσταση και την ενίσχυση των μυών. Όμως, μία υπερτροφή δεν συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της καλής μας σωματικής υγείας, αλλά και της ψυχικής. Κι αυτό γιατί καλλιεργεί τη γενικότερη ευεξία του σώματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όπως καταλαβαίνεις, υπήρχαν πολλοί και καλοί λόγοι για να βάλω το Μακεδονικό Ταχίνι στην καθημερινότητά μου. Και το ίδιο προτείνω να κάνεις και εσύ. Οι τρόποι είναι πολλοί. Μην περιοριστείς στο πρωινό. Βάλε φαντασία. Πρόσθεσέ το στα σνακ σου, σε υγιεινά γλυκά, ακόμα και σε αλμυρές παρασκευές, όπως σαλάτες και κυρίως γεύματα και κάνε ένα δώρο τόσο στον ουρανίσκο σου όσο και στον οργανισμό σου γενικότερα.

Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του, θα βρεις το Μακεδονικό Ταχίνι στα ράφια των supermarkets με ανανεωμένη συσκευασία και λογότυπο! Εάν θέλεις να μάθεις αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την οποία παράγεται το Μακεδονικό Ταχίνι, να γνωρίσεις όλες του τις γεύσεις, αλλά και να εμπνευστείς με γλυκές και αλμυρές συνταγές, επισκέψου το ανανεωμένο makedonikotahini.gr και κάνε το Μακεδονικό Ταχίνι το υπέρ στην υπερτροφή σου!

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News