kairos90216 eurokinissi 16042024.jpg

Πτώση της θερμοκρασίας άνω των 10 βαθμών Κελσίου τα επόμενα 24ωρα. Έρχονται βροχές Παρασκευή 19 Απριλίου και Σάββατο 20 Απριλίου. Αναλυτικά οι προβλέψεις των μετεωρολόγων Θοδωρή Κολυδά και Σάκη Αρναούτογλου.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, o διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, «δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός, όπου σήμερα (σ.σ. 15.04.2024) είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο».

Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, ανέφερε ότι «θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ:

«Σταδιακή και αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και από την ερχόμενη Πέμπτη θα επανέλθουμε σε κανονικές τιμές για την εποχή, δηλαδή σε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 20°C.

– Δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός , όπου σήμερα είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο.

– Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Μέρα με την ημέρα θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα για την εβδομαδιαία εξέλιξη του καιρού και την τάση του».

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές Παρασκευή και Σάββατο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο υπάρχει αξιόλογη προοπτική βροχών σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Δείτε την ανάρτηση έκανε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ στο Facebook:

 

Όπως υπογραμμίζει: «Επιτέλους! Αξιόλογη η προοπτική βροχών σε μεγάλο τμήμα της χώρας και με τα σημερινά, βραδινά στοιχεία (Δευτέρα 15/4)

Φίλες φίλοι! Το ερχόμενο Παρασκευο – Σάββατο το αφικνούμενο χαμηλό μπορεί να μην είναι μεν πολύ βαθύ αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στη βορειοδυτική Ευρώπη θα πρέπει να δώσει αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας – δυστυχώς όχι παντού, βάζοντας όμως τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας!
(Χάρτης κατανομής βροχής για την ερχόμενη Παρασκευή – Σάββατο – Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!)».

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News