peripoliko89356 eurokinissi 09032024.jpg

Σε 60 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στου Ρέντη καθώς και για ηθική αυτουργία και συναυτουργία στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη καθώς και για εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε είναι τα πρωταγωνιστικά μέλη στα επεισόδια στου Ρέντη και στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού.

Ο Ιωσήφ ή «κοντός»

Ο γνωστός ως Ιωσήφ ή «κοντός» φέρεται να είναι ο βασικός οργανωτής των επιθέσεων σε αστυνομικές δυνάμεις ενώ η επίθεση στου Ρέντη φίνεται πως ήταν προγραμματισμένα αντίποινα για τα όσα είχα συμβεί στον Βόλο τρεις ημέρες πριν.

Μάλιστα ο Ιωσήφ την στιγμή της σύλληψής του το βράδυ της Κυριακής (21/04/2024) στα Γιάννενα, είχε πάνω του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα με τις Αρχές να θεωρούν πως θα προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο «αποθηκάριος»

Ακόμη ένα άτομο που κατηγορείται είναι ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ ο οποίος φέρεται να είχε τα κλειδιά της αποθήκης από την οποία μεταφέρθηκε οπλισμός και ναυτικές φωτοβολίδες.

Ο «Ρουμάνος», ο «Shark» και ο «Κοκός»

Ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς υπάρχει ένας 36χρονος με το προσωνύμιο «Ρουμάνος» που είχε συλληφθεί σε συμπλοκή με οπαδούς της ομάδας του και δυο 31χρονοι γνωστοί με τα παρατσούκλια «Shark» και «Κοκός».

Μάλιστα ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2013 για 4 ρατσιστικές επιθέσεις ως μέλος της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων σε ένα κουρείο ανθρώπου πακιστανικής καταγωγής στην Μεταμόρφωση.
20 άτομα στον βασικό εκτελεστικό πυρήνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 20 άτομα αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα για την εκτέλεση επεισοδία και επιθέσεων και ακόμη 40 ήταν συνεργαζόμενοι με έκτακτες συμμετοχές.

Πως έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές

Η Αστυνομία μετά την δολοφονία του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη είχε προχωρήσει σε μια πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών ενώ ρόλο κλειδί φαίνεται πως έπαιξε ένα βίντεο υψηλής ευκρίνειας που έπεσε στα χέρια των Αρχών και δείχνει τι συνέβη μέχρι τη συμπλοκή έξω από το γήπεδο στου Ρέντη.

Επίσης έγινε μια σειρά από άρσεις απορρήτου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα πειστήρια από το σημείο των επεισοδίων, τα οποία ήρθαν σε αντιπαραβολή με τα 400 άτομα που είχαν προσαχθεί μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Δάκρυσε ο πατέρας του αστυνομικού στο άκουσμα των συλλήψεων

Ο πατέρας του αστυνομικού των ΜΑΤ, συγκινημένος, αναφέρθηκε στους συναδέλφους του παιδιού του.
«Έχασα ένα γιο, έναν ήρωα, ναι, όμως μέσα από αυτόν τον γιο απέκτησα μία άλλη οικογένεια τη διμοιρία του, αυτοί με στηρίξανε και όλοι εσείς, δεν μπορώ να πω, αλλά όλα αυτά τα παιδιά εκεί πίσω, αυτά που τραβήξανε ό, τι τραβήξανε με το γιο μου, θα συνεχίσουν να τα τραβάνε, όχι να μην υπάρχει άλλος Γιώργος».

 

 

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News