befunky collage 2024 04 23t120111.940.jpg

Οι συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες από το έγκλημα των Τεμπών παλεύουν καθημερινά για να δικαιωθούν οι 57 άνθρωποι που χάθηκαν τόσο άδικα, δίχως μέχρι και σήμερα να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στους υπαίτιους για ότι έχει συμβεί.

Η επιζήσασα, Ευδοκία Τσαγκλή, φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει τον αγώνα της και μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο καθώς ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για τις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, με το κόμμα «Κόσμος», του Πέτρου Κόκκαλη.

Στο βιογραφικό που συνοδεύει το όνομα της Ευδοκίας αναφέρεται ότι «έχει αφιερώσει εδώ και έναν χρόνο την ζωή της στον ακτιβισμό με έντονη δράση στα social media για την δικαίωση της τραγωδίας αλλά και το κράτος δικαίου ευρύτερα, τον διαχωρισμό των εξουσιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και την εξάλειψη της διαφθοράς, του νεποτισμού και της πελατοκρατίας».

Αναλυτικά το βιογραφικό της Ευδοκίας Τσαγκλή

Η Ευδοκία Τσαγκλή μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη σε επαναπατρισμένη οικογένεια ιατρών, και έχει εξερευνήσει την επικοινωνία σε διαφορετικά επίπεδα -μεταξύ κρατών, ατόμων αλλά και με τον εαυτό, σπουδάζοντας Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Νέα Μέσα και Επικοινωνία, Δημοσιογραφία αλλά και Αshtanga Yoga.

Έχοντας επιβιώσει από το δεύτερο επιβατικό βαγόνι της σύγκρουσης στα Τέμπη, έχει αφιερώσει εδώ και έναν χρόνο την ζωή της στον ακτιβισμό με έντονη δράση στα social media για την δικαίωση της τραγωδίας αλλά και το κράτος δικαίου ευρύτερα, τον διαχωρισμό των εξουσιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και την εξάλειψη της διαφθοράς, του νεποτισμού και της πελατοκρατίας.

Έχει ταξιδέψει πολύ αλλά επιμένει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του φωτός, από όπου μπορεί να ξεκινήσει μια παγκόσμια ιδεολογική επανάσταση σε μια εποχή αβεβαιότητας και παγκόσμιας κρίσης.

Με αγάπη για την πατρίδα και το ελληνικό φρόνημα αλλά και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όπως αυτό προστάζει, αποφάσισε να αγωνιστεί στο πολιτικό προσκήνιο για έναν καλύτερο κόσμο.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News