xiaomi su7 00002 2048x1536 0.jpg

Το Xiaomi SU7 έχει ήδη λάβει περισσότερες από 75.000 αιτήσεις, ενώ στα πρώτα 27 λεπτά, οι προ-παραγγελίες είχαν ήδη φτάσει τις 50.000.

Για να καλύψει τη ζήτηση, η ο κινεζικός κολοσσός χρειαζόταν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο. Βρίσκεται στο Yizhuang του Πεκίνου και ένα νέο βίντεο δείχνει πώς μπορεί να κατασκευάζει ένα Xiaomi SU7 κάθε 76”.

Μεγάλη ανάσα και κρατάς την αναπνοή σου… Όταν εκπνέεις, ένα Xiaomi SU7 σε περιμένει στην άκρη της γραμμής παραγωγής!

Ως εταιρεία τεχνολογίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Xiaomi βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον αυτοματισμό για την κατασκευή του πρώτου της αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Xiaomi SU7;

Η διαδικασία ξεκινά από το hypercasting. Στη συνέχεια, ρομπότ αναλαμβάνουν να συναρμολογήσουν το πλαίσιο του Xiaomi SU7 και να εκτελέσουν όλες τις απαραίτητες συγκολλήσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7, ένα Model S σε χρήματα Model 3, ούτε €28 χιλιάρικα

Επιπλέον, ρομπότ αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν διάφορες μεταφορές εξαρτημάτων σε διάφορα σημεία του εργοστασίου. Αλλά κι ο ποιοτικός έλεγχος γίνεται από προηγμένα λέιζερ, που χρησιμοποιούνται για τη σάρωση κάθε εξαρτήματος και τη διασφάλιση ότι είναι άρτιο.

Xiaomi SU7

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ρομπότ χρησιμοποιούνται επίσης στη διαδικασία της βαφής. Αλλά και για να κουμπώσουν την οροφή του αυτοκινήτου και να συναρμολογήσουν το μεγαλύτερο μέρος του σασί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο πρώην BMW Chris Bangle επαινεί το Xiaomi SU7;

Το βίντεο που δημοσίευσαν οι Κινέζοι παραλείπει πολλά από τα βασικά τμήματα της διαδικασίας συναρμολόγησης που, υποθέτουμε, βασίζονται περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό.

Xiaomi SU7

Για παράδειγμα, δεν εμφανίζεται καθόλου το πώς συναρμολογείται το εσωτερικό. Όταν το Xiaomi SU7 ολοκληρωθεί κι επιθεωρηθεί,, τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης το απομακρύνουν αυτόματα από τη γραμμή συναρμολόγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιο Tesla; Δείτε το Xiaomi SU7 να παρκάρει μόνο του

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο το SU7 αποδεικνύεται τόσο δημοφιλές στην Κίνα είναι ότι ξεκινάει από λιγότερα από €28 χιλιάρικα. Πωλείται δηλαδή φθηνότερα από το Tesla Model 3, τη στιγμή που οι διαστάσεις του κι η πολυτέλειά του αντιστοιχούν στο Model S.

Xiaomi SU7

Η κορυφαία έκδοση των 673 ίππων χρειάζεται μόλις 2,78” για το 0-100, αλλά μην ξεχνάτε ότι η Xiaomi χάνει περίπου €8.700 για κάθε SU7 που πουλάει.

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News