vouli 910x521 1.jpg

Με την ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν κόμματα της αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνεται απόψε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την πρόταση έχουν συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ΚΚΕ και Νίκη έχουν δηλώσει πως θα τη στηρίξουν.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περίπου στις 20:00 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 21:00 το βράδυ.

Παρακολουθήστε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή:


Το περιεχόμενο της ομιλίας του Πρωθυπουργού

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη «ίσως έχει εκπλήξεις», σύμφωνα με συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε μία ψύχραιμη αποτίμηση όσων ακριβώς έχουν συμβεί στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών και θα τονίσει ότι εκείνος και η κυβέρνηση έχουν πίστη στη Δικαιοσύνη πως θα κάνει τη δουλειά της.

Παράλληλα, θα στρέψει τα «βέλη» του στην αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας την για εργαλειοποίηση των θυμάτων της τραγωδίας.

Αναμφίβολα, το κεντρικό πρόσωπο της δεύτερης ημέρας συζήτησης ήταν ο τέως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Κατά την ομιλία του, τα έδρανα της Βουλής ήταν σχεδόν γεμάτα, ενώ, μετά το πέρας της, «πυροδοτήθηκε» έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News