karolos 5 og.jpg

Ένας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται από την τελετή ενθρόνισης του βασιλιά Καρόλου και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα που δεν έχουμε δει.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα καθήκοντα του χαμογελαστός, με διάθεση για αστεία και γραβάτα με δεινοσαυράκια.

Βασιλιάς Κάρολος: Ένας χρόνος από τη στέψη – Η επιδείνωση της υγείας του και οι προετοιμασίες

«Σήμερα είναι η πρώτη επέτειος της στέψης του βασιλιά και της βασίλισσας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Εκτός από την ίδια τη τελετή, το Σαββατοκύριακο της Στέψης πραγματοποιήθηκε πομπή με άμαξες στο κέντρο του Λονδίνου, πτήσεις αεροσκαφών, βασιλικός χαιρετισμός από 4.000 στρατιώτες στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ, συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ και πρωτοβουλία εθελοντισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από το Σαββατοκύριακο;» αναφέρεται σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού στο Twitter.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Η τελετή της στέψης διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες βρετανικές βασιλικές στέψεις, ώστε να εκπροσωπούνται διάφορες θρησκείες, πολιτισμοί και κοινότητες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και υπήρξε μικρότερη σε διάρκεια από τη στέψη της μητέρας του το 1953.

Η ημέρα της στέψης ξεκίνησε με την αναχώρηση του Καρόλου και της Καμίλα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με προορισμό το Αββαείο του Ουέστμινιστερ. Το βασιλικό ζεύγος διένυσε την διαδρομή μέσα σε χρυσή άμαξα, κατασκευασμένη στην Αυστραλία το 2012 για τα 60 έτη βασιλείας της Ελισάβετ Β’.[2] Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα συνοδεύτηκαν από την πρώτη από τις δύο πομπές, την Παρέλαση του Βασιλιά (King’s Procession), στην οποίαν συμμετείχε ένα μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό: πάνω από 1000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, βετεράνοι του Στρατού, ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων κ.α

Ο βασιλιάς Κάρολος ψάχνει προσωπικό για το κάστρο Μπαλμόραλ όπου ζει με την Καμίλα & έβαλε αγγελία!

Μίντλετον: Ο τίτλος τιμής που της απένειμε ο βασιλιάς Κάρολος «πρόδωσε» την αδυναμία που της έχει!

Η κατάρα του παλατιού! Το δυστύχημα της Νταϊάνα, το σκάνδαλο με την Καμίλα και η μάχη Κέιτ-Καρόλου

Πηγή: www.gossip-tv.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News