axios potamos eurokinissi 1 1200x630.jpg

Ο Αξιός ποταμός / EUROKINISSI

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google


Μπροστά σε μια αυθαίρετη κατασκευή τσιμεντένιου φράγματος εντός της κοίτης του Αξιού Ποταμού, προ των εκβολών του στο Θερμαϊκό κόλπο βρέθηκαν οι αρχές της Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα.

Με σκοπό τη συγκράτηση του τρεχούμενου νερού και την διοχέτευση του για τις ανάγκες άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής, τα προηγούμενα χρόνια ο 84χρονος προέβη στην αυθαίρετη κατασκευή τσιμεντένιου φράγματος εντός της κοίτης του Αξιού Ποταμού.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 84χρονου για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, με τη χρήση βαρέων μηχανημάτων πραγματοποιούταν εργασίες εκβάθυνσης και κατασκευής αναχώματος σε όλο το πλάτος της κοίτης του ποταμού Αξιού στο σημείο των τσιμεντένιων κατασκευών, κάθε χρόνο κατά τον μήνα Μάιο, από το έτος 2021 έως το 2025.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ενεργειών είναι να επέλθουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις στα νερά του Αξιού καθώς και του Θερμαϊκού Κόλπου, στους υδρόβιους οργανισμούς, στην παραποτάμια και υδρόβια βλάστηση, διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο την οικολογική ισορροπία και υποβαθμίζοντας το οικοσύστημα της περιοχής

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.