gatwick airport 1068x601.jpg

Τα μισά από τα δέκα πιο αγχωτικά αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη! Βάση νέας κατάταξής τα παρακάτω είναι τα πιο αγχωτικά αεροδρόμια του κόσμου για να ταξιδέψετε αυτό τον καιρό.

Για να κάνετε λοιπόν το ταξίδι σας λίγο πιο ξεκούραστο, σκεφτείτε να αποφύγετε τα παρακάτω αεροδρόμια.

Το 2024 ήταν ήδη μια δύσκολη χρονιά για τα αεροπορικά ταξίδια, με την αεροπορική βιομηχανία να μαστίζεται από απεργίες, τεχνικές βλάβες και ενοχλητικές καιρικές συνθήκες. Πολλοί επιβάτες επομένως, μπορεί να σκέφτονται τα ταξίδια (εν όψει ιδιαίτερα του Καθολικού Πάσχα) με φόβο.

Αν και πολλοί παράγοντες των αεροπορικών ταξιδιών είναι εκτός ελέγχου των επιβατών, ένα πράγμα που μπορείτε να επιλέξετε είναι από ποιο αεροδρόμιο θα πετάξετε. Για να κάνετε το ταξίδι σας λίγο πιο ξεκούραστο, σκεφτείτε να αποφύγετε τα παρακάτω αεροδρόμια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως τα πιο αγχωτικά στον κόσμο!

Ποιο είναι το πιο αγχωτικό αεροδρόμιο στον κόσμο;

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε από τον ιστότοπο συμβουλών για βίζες VisaGuide.World κατέταξε τα πιο αγχωτικά αεροδρόμια στον κόσμο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.642 επιβάτες αεροπορικών μεταφορών 53 διαφορετικών εθνικοτήτων που πραγματοποίησαν τουλάχιστον δύο διεθνή αεροπορικά ταξίδια το 2023.

Ρωτήθηκαν ποιες πτυχές των αεροπορικών ταξιδιών τους άγχωσαν περισσότερο. Αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλος αριθμός επιβατών, μεγάλα αεροδρόμια συχνά δύσκολα στην πλοήγηση λόγω του μεγέθους τους, πολυσύχναστα αεροδρόμια, η συχνότητα των καθυστερήσεων πτήσεων και η απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις ανησυχίες, η VisaGuide.World δημιούργησε μια κατάταξη αεροδρομίων χρησιμοποιώντας πέντε παράγοντες: συνολικός αριθμός επιβατών, μέγεθος αεροδρομίου σε τετραγωνικά μέτρα, πυκνότητα επιβατών ανά τετραγωνικό μέτρο, μερίδιο ετήσιων καθυστερήσεων και απόσταση στο κέντρο της πόλης σε χιλιόμετρα.

Το Gatwick του Λονδίνου είναι το πιο αγχωτικό αεροδρόμιο στον κόσμο!

Το Gatwick του Λονδίνου, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου , αναδείχθηκε ως το πιο αγχωτικό αεροδρόμιο παγκοσμίως για ταξίδια. Αν και ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν το Gatwick είναι κάτω του μέσου όρου σε σύγκριση με άλλα αεροδρόμια, έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες πυκνότητας επιβατών. Το ποσοστό των ετήσιων καθυστερήσεων είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των κορυφαίων δέκα και η απόσταση από το κέντρο της πόλης – 43 χιλιόμετρα – είναι η υψηλότερη.

Τα πέντε από τα δέκα πιο αγχωτικά αεροδρόμια του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη!

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης της Τουρκίας έρχεται στη δεύτερη θέση. Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 64.289.107 επιβάτες που καταγράφηκαν το 2022, γεγονός που το καθιστά το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο. Οι ταξιδιώτες ισχυρίζονται ότι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πλοήγηση στο αεροδρόμιο λόγω του τεράστιου μεγέθους του – πάνω από 76 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου της Γερμανίας κατέλαβε την τρίτη θέση. Κατέγραψε λιγότερο από το ήμισυ της διαδρομής της Κωνσταντινούπολης το ίδιο έτος – 31.642.738 επιβάτες. Αλλά το μέγεθος του αεροδρομίου του Μονάχου είναι πέντε φορές μικρότερο από αυτό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσεται στην τέταρτη θέση και την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ένας άλλος βρετανικός κόμβος, το αεροδρόμιο Χίθροου. Το Χίθροου είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 61.614.508 επιβάτες και είναι ακόμη μικρότερο από το αεροδρόμιο του Μονάχου .

Η έκτη θέση πήγε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ακολουθούμενο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρώμης-Φιουμιτσίνο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ, το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy και το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare.

Η λίστα με τα 10 πιο αγχωτικά αεροδρόμια στον κόσμο:

  1. Gatwick Λονδίνο
  2. Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης
  3. Αεροδρόμιο Μονάχου
  4. Διεθνές Αεροδρόμιο Ντένβερ, ΗΠΑ
  5. Χίθροου Λονδίνο
  6. Διεθνές Αεροδρόμιο Λος Άντζελες
  7. Διεθνές Αεροδρόμιο Ρώμης-Φιουμιτσίνο
  8. Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ
  9. Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy
  10. Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News