risotto 4 1200x630.jpg

Αν νηστεύεις, σήμερα θα φτιάξεις ένα τέλειο ένα ριζότο με σπαράγγια που είναι της εποχής. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ.  βούτυρο
  • 350 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και το αφήνεις να βράσει
  • Ρίχνεις μέσα τα σπαράγγια για 2 περίπου λεπτά
  • Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη μέσα σε κρύο νερό
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά
  • Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά
  • Σβήνεις με κρασί, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις μερικά λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του
  • Ρίχνεις 1 κουτάλα της σούπας από τον ζωμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Μόλις πιει τα υγρά προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα ζωμό και περιμένεις μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Ρίχνεις τα σπαράγγια και τον υπόλοιπο ζωμό
  • Ανακατεύεις και ρίχνεις το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το τριμμένο τυρί, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού
  • Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά ακόμη
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Ετικέτες ΡΙΖΟΤΟ,ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News