παντζάρια 1 1200x630.jpg

Αν αγαπάς τα παντζάρια που είναι και της εποχής σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • κόλιανδρο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σπόρους ροδιού
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό πάνω από την μέση και βράζεις τα παντζάρια για μισή περίπου ώρα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάζεις τα παντζάρια στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να στραγγίσουν
  • Αφαιρείς την φλούδα και κόβεις το πάνω μέρος τους
  • Αδειάζεις μικρή ποσότητα από το εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα υλικά, εκτός από το ρόδι και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
  • Γεμίζεις τα παντζάρια με το μείγμα και τα τοποθετείς σε ένα σκεύος ή ταψί
  • Τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά
  • Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο, προσθέτεις ρόδι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρεις.

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News