lamb 1 1200x630.jpg

Πάσχα χωρίς αρνάκι στο φούρνο δεν γίνεται και φέτος θα φτιάξεις το πιο νόστιμο και ζουμερό με δεντρολίβανο.  

Συστατικά

  • 4 κ. αρνί (μαζί με το κόκαλο)
  • 3 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 σκόρδο
  • 1 φλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα 

  • 1 σκόρδο
  • 2 κ. γλ. δεντρολίβανο ξερό
  • 2 κ. γλ. θυμάρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2/3 του μπουκαλιού κρασί λευκό
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις το αρνί ώστε να μην έχει λίπος
  • Κόβεις το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
  • Βάζεις το αρνί σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη μαρινάδα
  • Το αφήνεις στο ψυγείο για 15 περίπου ώρες
  • Καλό είναι να το κινείς ενδιάμεσα
  • Βγάζεις το αρνί από τη μαρινάδα και με ένα μαχαίρι τρυπάς σε τέσσερα σημεία όπου θα τοποθετήσεις από μία σκελίδα σκόρδο
  • Με ένα πινέλο αλείφεις με λάδι το αρνί
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις στο ταψί
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C
  • Προσθέτεις τις πατάτες αφού προηγουμένως τις έχεις ρίξει λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνεις το δεντρολίβανο, το λεμόνι και λίγο ακόμη λάδι και το βάζεις στο φούρνο
  • Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 3 περίπου ώρες
  • Το ελέγχεις ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έχει υγρά
  • Όταν πάρει χρώμα είναι έτοιμο.

Photo: iStock

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News