ritaantonopoulou grab.jpg

Συγκινητικές στιγμές που έζησε με δυο σπουδαίους, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο, θυμήθηκε η Ρίτα Αντωνοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» την Πέμπτη (28.03.2024).

«Ηχογραφούσαμε στο Μέγαρο Μουσικής, την πρώτη μας δουλειά και θυμάμαι ότι είχα μια στιγμή συνειδητοποίησης στην πολυθρόνα. Έβλεπα μέσα την Καμεράτα να γράφουν το “Άννα, μην κλαις” για να το πω εγώ και παραδίπλα ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος. Με έπιασαν τα κλάματα και με είδε, δεν είπε τίποτα, απλά ήρθε και με αγκάλιασε», θυμήθηκε αρχικά η Ρίτα Αντωνοπούλου για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απρόσμενη συνάντησή της με τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

«Κάναμε το αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο και έβγαινα πρώτη για να πω το “Δρόμοι παλιοί”. Αφού κατέβηκα κάτω, ήρθε μια κοπέλα από τα παρασκήνια και μου είπε ότι ο κ. Θεοδωράκης θέλει να πάω να κάτσω δίπλα του.

Με πήγαν, έβαλαν μια καρέκλα δίπλα του, μου είπαν να μην του μιλήσω, απλά να κάτσω.

Γύρισε, με κοίταξε, έπιασε το ένα μου χέρι και με το άλλο χέρι με χτύπησε εδώ στο στήθος, στο θώρακα και γύρισε να μου πει “τα τραγούδια μου! Τα τραγούδια μου”.

 

Σοκαρίστηκα, του φίλησα το χέρι και αυτό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να μου έλεγε ότι νιώθει πως τα λέω γιατί τα έχω μέσα μου».

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News