sbx elva 001.jpg

Garage queen, όχημα που αγοράζεται με σκοπό να διατηρηθεί σε κλιματιζόμενο γκαράζ, ώστε να πουληθεί ακριβότερα μετά από χρόνια. Προφανώς έχοντας διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα. Να, όπως τούτη η McLaren Elva που έχει μόλις 11!

Με 815 ίππους και 800 Nm σε 1.148 kg και τις αισθήσεις σε υπερδιέγερση από την επαφή με τον αέρα, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η οδήγηση της McLaren Elva θα είναι μια άγρια εμπειρία. Αλλά φαίνεται πως αυτοί που έχουν τα χρήματα για να αποκτήσουν μία, κόπτονται πρωτίστως για την αποδοτική επένδυση των χρημάτων τους.

Την πήρε ως επένδυση και δεν την έχει οδηγήσει σχεδόν καθόλου. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος

Κατασκευάστηκαν μόνο 149 McLaren Elva. Όπως κι άλλα μοντέλα από τη σειρά Ultimate Series των Βρετανών, οι αγοραστές είχαν ατελείωτες επιλογές εξατομίκευσης για να προσαρμόσουν τα αυτοκίνητα ακριβώς στα γούστα τους. Η συγκεκριμένη είναι η μοναδική με τον συνδυασμό λευκού αμαξώματος με κόκκινες πινελιές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 458 Speciale, την είχε garage queen, κάηκε στην πρώτη βόλτα

Το εσωτερικό της φαίνεται απίστευτα αμόλυντο, με μινιμαλιστική αισθητική και το λευκό ταμπλό που σε κάνει να νιώθεις ότι το αμάξωμα έχει εισβάλλει στην καμπίνα.

McLaren Elva

Στην καρδιά του θηρίου βρίσκεται ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 4,0 lt, που στέλνει 800 Nm στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Χρειάζεται 2,8” για τα 100 km/h, ενώ σε 3,9” ακόμα θα πιάσει τα 200.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari LaFerrari με 14 km παρακαλά να οδηγηθεί

Καλύπτει το 1/4 του μιλίου σε 9,9”, ενώ θα σταματήσει να επιταχύνει στα 326 km/h. Χρειάζεται μόλις 29,5 m για να ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h. Αν τα παραπάνω νούμερα σας φαίνονται σοκαριστικά, φανταστείτε πόσο πιο βάναυση θα είναι η αίσθηση με τον αέρα μες στα μούτρα. Και τον θόρυβο στα αυτιά.

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News