dubai 74 696x417 1.jpg

Το Ντουμπάι, βρέθηκε στο επίκεντρο καταιγίδων που έφερε βροχές σε λίγες ώρες περισσότερες από ότι ρίχνει σε 365 μέρες.

Το πρωτόγνωρο μέγεθος των καταστροφών κατέγραψε ο δορυφόρος Landsat 9 που πέρασε πάνω από την περιοχή για πρώτη φορά μετά τις καταιγίδες, με ορισμένες περιοχές να παραμένουν πλημμυρισμένες στις 19 Απριλίου.

Αυτές οι εικόνες δείχνουν πλημμύρες γύρω από το Άμπου Ντάμπι πριν και μετά τις καταιγίδες με το νερό να αποτυπωνεται με σκούρο μπλε χρώμα.

Τμήματα του Άμπου Ντάμπι, της πρωτεύουσας των ΗΑΕ, πλημμύρισαν επίσης από τις καταιγίδες. Οι παραπάνω εικόνες Landsat 9 δείχνουν την πόλη και τη γύρω περιοχή στις 3 Απριλίου (αριστερά) και στις 19 Απριλίου (δεξιά), πριν και μετά τις καταιγίδες.

Στις 19 Απριλίου, το νερό καλύπτει έναν σημαντικό δρόμο που διασχίζει το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι. Κομμάτια από πλημμυρισμένες περιοχές είναι επίσης ορατά στην πόλη Khalifa και Zayed City, κατοικημένες περιοχές νοτιοανατολικά του κέντρου του Άμπου Ντάμπι.

Πλημμύρες παρατηρούνται στη βιομηχανική περιοχή του Τζεμπέλ Άλι, ακριβώς νότια του λιμανιού και κοντά στα καταπράσινα θέρετρα και πάρκα νότια του Palm Jebel Ali.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ ανέφερε ότι οι ανατολικές περιοχές της χώρας μετρήθηκαν έως και 250 χιλιοστά βροχής σε λιγότερο από 24 ώρες. Τα ΗΑΕ, γνωστά για το ξηρό κλίμα της ερήμου, δέχονται μόνο περίπου 140 έως 200 χιλιοστά βροχοπτώσεων ετησίως.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατέγραψε 119 χιλιοστά στις 16 Απριλίου, δηλαδή 1,5 φορές την τυπική ετήσια βροχόπτωση.

Ο κατακλυσμός σταμάτησε προσωρινά τις πτήσεις στο αεροδρόμιο, το οποίο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο για διεθνή ταξίδια, ενώ μέχρι σήμερα παρατηρούνται καθυστερήσεις.


Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News