H Νόνη Ιωαννίδου βρίσκεται και πάλι μπροστά από τις κάμερες. Η ηθοποιός συμμετέχει στη νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Μπλε Ώρες», που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, έχοντας έναν από τους σημαντικούς ρόλους της ιστορίας.
Στη σειρά υποδύεται τη Στέλλα Αντωνιάδη, τη μητέρα του Άγγελου και μια γυναίκα που βρίσκεται στον πυρήνα της οικογένειας Αντωνιάδη. Η Στέλλα έχει δημιουργήσει μια μακροχρόνια σχέση με τον Φίλιππο, καθώς οι δυο τους είναι μαζί από τα νεανικά τους χρόνια και η κοινή τους ζωή μοιάζει, τουλάχιστον αρχικά, σταθερή και αρμονική.
Νόνη Ιωαννίδου: «Η τέχνη ήταν και συνεχίζει να είναι βάλσαμο για εμένα»
Όμως, όπως συμβαίνει συχνά στις δραματικές ιστορίες, πίσω από την εικόνα της ήρεμης οικογενειακής ζωής υπάρχει ένα μυστικό που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες.

Η επιστροφή της Νόνης Ιωαννίδου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω του ρόλου της στις «Μπλε Ώρες», αλλά και εξαιτίας της μεγάλης διαδρομής που έχει διανύσει στον χώρο της υποκριτικής. Γεννημένη στις 15 Απριλίου 1958, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε το 1985. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πορεία που περιλαμβάνει θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, με συμμετοχές σε σειρές που αγαπήθηκαν από το κοινό.
Ανάμεσα στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις βρίσκονται τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Στα φτερά του έρωτα», «Με θέα στο πέλαγο», η «Λάμψη» και ο «Έρωτας», ενώ αρκετά χρόνια αργότερα συμμετείχε και στον «Ήλιο». Η επαγγελματική της διαδρομή, ωστόσο, δεν ακολούθησε μια συμβατική πορεία. Υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία η Νόνη Ιωαννίδου αποφάσισε να απομακρυνθεί από το θέατρο και να αφήσει πίσω της την Αθήνα για χάρη του ανθρώπου που είχε ερωτευτεί.

Καθοριστικό πρόσωπο στη ζωή της υπήρξε ο συνθέτης και κιθαρίστας Άκης Τριανταφύλλου. Η γνωριμία τους έγινε την περίοδο που εκείνη βρισκόταν στο Εθνικό Θέατρο και, όπως έχει περιγράψει η ίδια, η απόφαση να τον ακολουθήσει στον Παρνασσό ήρθε σχεδόν αυθόρμητα. Έτσι, η σκηνή και η ζωή στην Αθήνα έδωσαν τη θέση τους σε μια καθημερινότητα εντελώς διαφορετική.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο «The 2Night Show», η ηθοποιός είχε μιλήσει με ιδιαίτερη αμεσότητα για εκείνη την περίοδο:
«Είναι απίστευτο πως γίνονται τα μεγάλα άλματα στη ζωή. Ήμουν στο Εθνικό θέατρο όταν γνώρισα τον άντρα μου. Μου ανακοίνωσε ότι θέλει να φύγει από την Αθήνα και χωρίς καν να το σκεφτώ, τον ακολούθησα. Φύτευα, έσκαβα εκεί. Ζήσαμε «ασκητικά» σε ένα σπιτάκι στον Παρνασσό για 12 χρόνια. Παραιτήθηκα από το εθνικό θέατρο για λόγους… «μη ανωτέρας βίας».

Η ζωή στον Παρνασσό ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Η ηθοποιός απομακρύνθηκε από τους ρυθμούς της πόλης και για δώδεκα χρόνια μοιράστηκε με τον σύζυγό της μια λιτή καθημερινότητα, κοντά στη φύση. Όπως είχε αποκαλύψει, ακόμη και οι βασικές ανέσεις έλειπαν από το σπίτι τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένιωθε πως στερήθηκε κάτι. Αντίθετα, εκείνη την εποχή αισθανόταν πως η ίδια η καθημερινότητά της είχε αποκτήσει καλλιτεχνική διάσταση.
«Ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ιδιαίτερα προχωρημένος, που δεν χωρούσε σε αυτό τον κόσμο, ίσως και γι’ αυτό έφυγε νωρίς. Όσο ζούσα στον Παρνασσό δε μου έλειπε το θέατρο. Ήταν η ζωή μου τέχνη. Δεν είχαμε καν ρεύμα, ήταν ένα σπιτάκι μαγευτικό σαν αυτό της Χιονάτης», περιέγραψε η ηθοποιός.
Για τη Νόνη Ιωαννίδου, εκείνα τα χρόνια δεν αποτέλεσαν απλώς μια παρένθεση στην καλλιτεχνική της πορεία. Ήταν μια ολόκληρη διαφορετική ζωή, μέσα στην οποία έμαθε να απολαμβάνει την απλότητα, τη φύση και τη συντροφικότητα. Η απώλεια, όμως, του Άκη Τριανταφύλλου ήρθε να αλλάξει ξανά τα δεδομένα.

Ο θάνατός του αποτέλεσε μια βαθιά προσωπική απώλεια για την ηθοποιό, η οποία έχει μιλήσει με συγκίνηση για τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα της και επηρέασε καθοριστικά την προσωπικότητα και τη ζωή της. Στην ίδια συνέντευξη είχε εξομολογηθεί:
«Έχασα τον άντρα μου πριν από τρεισήμισι χρόνια και αισθάνθηκα ότι χάθηκε ο χρόνος μέσα σε μία νύχτα. Εσύ μέσα σου νιώθεις νέος, ορμητικός, γεμάτος δύναμη και πολλά άλλα, αλλά το περίβλημα κάπως μεταβάλλεται και στο θυμίζει λίγο. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά είναι ακόμα μαζί μου, εδώ κοντά μου. Είναι δίπλα μου και μέσα μου. Στον άντρα μου χρωστώ το μεγαλύτερο μέρος αυτού που έφτασα να είμαι, γιατί με αγαπούσε τόσο που δεν ήθελε να με αλλάξει. Ήθελε να με καθοδηγήσει. Ήταν και δάσκαλος μου. Όταν έφυγε, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Χάθηκα. Αλλά επειδή διδάχτηκα τόσα δίπλα του, έμαθα και την απόσπαση. Ότι δεν είσαι πιασμένος πάνω από τον άλλον, είσαι αυθύπαρκτος και πρέπει να στέκεις».
Σήμερα, η Νόνη Ιωαννίδου επιστρέφει στην τηλεόραση, κουβαλώντας μαζί της μια πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή αλλά και μια ζωή γεμάτη σημαντικές επιλογές, μεγάλες αλλαγές, έρωτα και απώλεια. Η παρουσία της στις «Μπλε Ώρες» έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν σταθμό σε μια πορεία που δεν υπήρξε ποτέ απολύτως προβλέψιμη — ούτε στη σκηνή ούτε στη ζωή.
Νόνη Ιωαννίδου: Δεν με αγχώνουν καθόλου τα νούμερα τηλεθέασης
Νόνη Ιωαννίδου: «Έκανα μια υπέρβαση: 12 χρόνια έμεινα στα βουνά»
Νόνη Ιωαννίδου: «Για 6 μήνες ζούσαμε σε σκηνές, χωρίς ρεύμα, έχτισα μόνη μου τη στέγη»
Πηγή: www.gossip-tv.gr

