new york 1200x630.jpg

Τραγικό θάνατο βρήκε μια μητέρα και το μωρό της στις 8 Αυγούστου 2026, όταν ανετράπη το σκάφος το οποίο επέβαιναν στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Ο καπετάνιος συνελήφθη, ενώ όπως αποκάλυψαν οι αρχές δεν διέθετε άδεια οδήγησης για την βάρκα.

Ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους Μανουέλ Ερνάντες συνελήφθη στη Νέα Υόρκη από την αστυνομία μετανάστευσης (ICE) αφού κατά την έρευνα της Ακτοφυλακής διαπιστώθηκε πως ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, σύμφωνα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Μόλις λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματά του, θα διασφαλίσουμε ότι θα απελαθεί σύντομα από τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Μαρκγουέιν Μάλιν.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο, ενώ δεν διέθετε σωσίβια για παιδιά.

Αναφέρεται επίσης πως ο συλληφθείς δεν διέθετε άδεια για τουριστικές εκδρομές στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Το σκάφος ανατράπηκε κοντά στο Άγαλμα της Ελευθερίας την ώρα που επιχειρούσε αναστροφή. Όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στο νερό, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Δώδεκα διασώθηκαν, αλλά μια 27χρονη γυναίκα και το μωρό της, μόλις πέντε μηνών, βρήκαν τον θάνατο.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.