mariaaristotelous facebook.jpg

Νικήτρια στον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής της βγήκε η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους, καθώς την Τετάρτη (17.4.24) ανακοίνωσε πως πλέον είναι καθαρή από τον καρκίνο.

Η Μαρία Αριστοτέλους είχε διαγνωστεί τον Οκτώβριο του 2023 με μια σπάνια μορφή καρκίνου και μετά από γενναία μάχη κατάφερε να το νικήσει.

«Πέρασαν έξι μήνες χημειοθεραπείας και στον επανέλεγχο που είχαμε μετά τη χημειοθεραπεία φάνηκε ότι είμαι καθαρή. Είναι νέα τα οποία δεν τα περιμέναμε, δεν είχα καταλάβει ότι είναι ένα σενάριο το να είμαι καθαρή, γιατί ο καρκίνος ήταν μεταστατικός όπως είχαμε πει. Ήταν καλό ξάφνιασμα αυτή τη φορά», δήλωσε στο Live News η Μαρία Αριστοτέλους.

Για τη μάχη που έδωσε η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ τόνισε πως έζησε δύσκολες στιγμές. «Είναι ένας Γολγοθάς τον οποίο ανεβαίνεις αλλά μετά από κάθε Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση και παίρνεις τη ζωή σου πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εντέλει ήταν καλά τα αποτελέσματα. Αλλά δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα φύγει τελείως, ότι θα γίνω καλά, γιατί δεν υπήρχαν προγνωστικά. Οπότε ήμουν έτοιμη ανά πάσα στιγμή για το οτιδήποτε», υπογράμμισε.

«Ο καρκίνος είναι μια διαδικασία, από την ώρα που γίνεται η διάγνωση μέχρι την ώρα που τελειώνει, υπάρχει μια πορεία. Και ήθελα αυτή η πορεία να είναι όσο γίνεται καλύτερη, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Να είμαι αντάξια, να είμαι σωστή, να μην με πάρει από κάτω, να ζήσω την κάθε μου στιγμή όπως θα ήθελα να τη ζω. Και αυτό προσπαθούσα να κάνω», εξήγησε.

Όπως είπε στον αγώνα της εναντίον του καρκίνου τη βοήθησε πάρα πολύ και η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό. «Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό βοήθησε πάρα πολύ γιατί μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία, να έχεις εμπιστοσύνη στο σώμα σου και στις δυνάμεις σου».

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News