agriculture istock 1 1200x630.jpeg

Φωτογραφία: iStock

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google


Προκειμένου να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας απέναντι στις ανατιμήσεις που προκάλεσε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των αγροτών με 15% για την αγορά λιπασμάτων.

Όλα δείχνουν ότι η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα ανοίξει έως το τέλος της εβδομάδας και μέσω αυτής, οι επαγγελματίες αγρότες θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την επιδότηση 15% στην αγορά λιπασμάτων, ενώ το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ από τα μέσα Μαρτίου.

Το μέτρο θεσπίστηκε ως απάντηση στις έντονες ανατιμήσεις που καταγράφηκαν μετά την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Περσικού Κόλπου και των Στενών του Ορμούζ. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η αύξηση στην τιμή της ουρίας, ενός από τα βασικότερα λιπάσματα για την αγροτική παραγωγή.

Η επιδότηση θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 15 Μαρτίου και θα καλύπτει τόσο αγορές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όσο και εκείνες που θα γίνουν έως τα τέλη του καλοκαιριού. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, ενώ μετά τον έλεγχο των στοιχείων το ποσό της ενίσχυσης θα καταβάλλεται απευθείας στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό τους. Ενδεικτικά, για αγορά λιπασμάτων αξίας 500 ευρώ, η επιστροφή ανέρχεται σε 75 ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.