1782799465 nikos androulakis 7 1200x630.jpg

Σε όλο και πιο δύσκολη θέση έρχονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όσο προχωρά ο καιρός και δεν αλλάζει το σκηνικό που αποτυπώθηκε για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις μετά από την ίδρυση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται για πάνω από έναν μήνα πια τρίτο ή και τέταρτο στις δημοσκοπήσεις, που σε λίγο θα σιγήσουν για τα «μπάνια του λαού» και άπαντες θα μείνουν με την ίδια αίσθηση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα εμφανιστούν κατά κύματα εκ νέου, με αφορμή τη ΔΕΘ και όχι μόνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όσο και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να υπερασπίζονται τον στόχο για πρωτιά στις εθνικές εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τη ΝΔ, ακριβώς την ώρα που τον βλέπουν να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Μετά τον Χρήστο Κακλαμάνη, Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, που παραδέχθηκε δημόσια πως δε θα πρέπει να …κοροϊδευόμαστε και πως ο στόχος αυτός ετέθη πριν από την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και τη σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, χθες τη σκυτάλη πήρε η Νάντια Γιαννακοπούλου, που παραδέχθηκε ότι ο στόχος για πρωτιά στις εθνικές εκλογές, έχει δυσκολέψει. «Η κατάσταση δυσκολεύει αντικειμενικά, όμως παραμένει ο στόχος», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, και θυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ρίζες και στελέχη τα οποία θα συνεχίσουν να παλεύουν με δύναμη και αισιοδοξία.

Ούτως ή άλλως, τόσο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όσο και άλλοι βουλευτές και στελέχη, παρατηρούν στις ίδιες δημοσκοπήσεις μία μεγάλη ρευστότητα, ειδικά μετά από την εμφάνιση των δύο κομμάτων Τσίπρα και Καρυστιανού, η οποία δεν αφήνει το περιθώριο να σταματήσει κανείς να εργάζεται για την κατάκτηση του στόχου του. Μία ρευστότητα μάλιστα, που αναμένεται να ενταθεί, όπως υποστηρίζουν, στον βαθμό που τους επόμενους μήνες θα κάνει την εμφάνισή του και άλλο κόμμα, αυτή τη φορά υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.

Στην ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, είχε αναφερθεί μία ημέρα νωρίτερα και ο Παύλος Γερουλάνος, εκτιμώντας ότι αυτή οδηγεί τον κόσμο να αποφασίσει αργότερα τι θα επιλέξει στις εκλογές, κάτι που κατά τον ίδιο δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για door to door προεκλογική εκστρατεία και μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο, με στόχο να ‘σηκωθεί από τον καναπέ’ ο τελευταίος και να επιλέξει στην κάλπη το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο κ. Γερουλάνος, εξάλλου, θυμήθηκε μία άλλη περίοδο όπου ‘κάλπαζε’ στις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, το 2008, όταν πρωτοανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει το ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες αργότερα και να κερδίσει τις εκλογές με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του.

Και όλα αυτά, ενώ πυκνώνουν οι συζητήσεις και στο …μεταγραφικό επίπεδο. Την όλη κουβέντα πυροδότησε εκ νέου η παραίτηση της Θοδώρας Τζάκρη από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Η επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ, από όπου και ξεκίνησε, ψιθυρίζεται επί μήνες, με τη νέα ρύθμιση στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που πέρασε στο τελευταίο συνέδριο και θέλει όσους έχουν ξεπεράσει τα 20 χρόνια (σ.σ. η Θεοδώρα Τζάκρη είναι βουλευτής επί 23 χρόνια ήδη) στα κοινοβουλευτικά έδρανα να μη δικαιούνται να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, να αποτελεί σκόπελο για την πολιτικό από την Πέλλα, που θέλει να διεκδικήσει και νέα θητεία στη Βουλή. Είναι άλλωστε η ρύθμιση που οδήγησε στην παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ τον Χάρη Καστανίδη, που εκτίμησε ότι ήταν «φωτογραφική» για τον ίδιο. Το όνομα της κ. Τζάκρη πάντως, δεν είναι το μόνο που ακούγεται για προσθήκη στο δυναμικό της Χαριλάου Τρικούπη. Στο τραπέζι είναι πάντα το όνομα της Νίνας Κασιμάτη και του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ λέγεται πως η λίστα δε θα τελειώσει εκεί. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη, το «ντιλ» με τα οποία δεν βρίσκεται στα χέρια του επικεφαλής της Επιτροπής Διεύρυνσης Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά αποκλειστικά σε εκείνα του προέδρου, που αφενός χειρίζεται την ‘μεταγραφή’ τους, αφετέρου θα τα ανακοινώσει, όταν θα κριθεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή.

Πηγή: www.newsit.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.