kimera evo37 1000 lakes 01 750x500.jpg

Η Kimera EVO37 αποτελεί την αναβίωση της θρυλικής Lancia 037 Stradale κι είναι ήδη αρκετά σπάνια, αφού κατασκευάστηκαν μόλις 37 μονάδες.

Ωστόσο, μόνο μία Kimera EVO37 βάφτηκε στα χρώματα της Martini, για να τιμήσει τους επτά Παγκόσμιους Τίτλους που κέρδισε η αγωνιστική ομάδα από το 1983 έως το 1992. Και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Αν ζείτε κι αναπνέετε για τις αγωνιστικές Lancia, τότε ετοιμαστείτε να σπάσετε τον κουμπαρά σας

Εκτός από το εντυπωσιακό χρώμα, υπάρχουν κάμποσες αλλαγές στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα. Όπως η προσθήκη επιπλέον προβολέων μπροστά, εκτεταμένων αεροδυναμικών βοηθημάτων κι ένα quick-release στον πίσω προφυλακτήρα, για ταχύτερη πρόσβαση στον κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren F1, η απόλυτη garage queen, έκανε 23 km σε τρία χρόνια

Το κιβώτιο ταχυτήτων φοράει κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης για ταχύτερες ρεπρίζ και το βάρος έχει μειωθεί στα 1.100 kg. Ο φέρων τούρμπο και κομπρέσορα κινητήρας των 2,1 lt έχει σκαλιστεί κι αποδίδει 550 αντί για 500 ίππους των υπόλοιπων Kimera EVO37. Άρα μιλάμε για μια αναλογία δύο kg στον ίππο, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Kimera EVO37

Το εσωτερικό φαίνεται εξίσου εντυπωσιακό με την μπλε επένδυση Alcantara να έρχεται σε αντίθεση με τα εκτεθειμένα κομμάτια από ανθρακονήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 458 Speciale, την είχε garage queen, κάηκε στην πρώτη βόλτα

Η χάραξη στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων αποκαλύπτει ότι αυτή ήταν η έκτη EVO37 που κατασκεύασε η Kimera. Όπως και το αμάξωμα, η καμπίνα είναι σε άριστη κατάσταση. Κάτι που δεν μας εκπλήσσει, αφού πρόκειται για άλλη μία garage queen. Στον ένα χρόνο ιδιοκτησίας, διένυσε μόλις 322 km. Έχουμε δει και χειρότερα.

Kimera EVO37

Οι υπόλοιπες EVO37 κόστιζαν μεταξύ €480.000-540.000 προ φόρων, οπότε θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Martini θα είχε αρχική τιμή σημαντικά παραπάνω. Ένεκα της σπανιότητάς της και των επιπλέον αναβαθμίσεων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πουλάει τη McLaren Elva με 11 km στο οδόμετρο…

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταχώριση του Appreciating Classics, το απόλυτο restomod της 037 Stradale αναμένεται να αλλάξει ιδιοκτήτη αρκετά ακριβότερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έξοδα αποστολής και δασμοί, η τιμή είναι στις £1.170.000, ήτοι περί τα €1.350.000. 

Kimera EVO37

Ας ελπίσουμε ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα την απολαύσει στον δρόμο, γιατί έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για αυτοκίνητα που αντιμετωπίζονται ως επένδυση.

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News