mitsotakis vouli xr.jpg

«Δικαιοσύνη που αργοπορεί δεν είναι δικαιοσύνη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος ρήση βρετανού πρωθυπουργού του 19ου αιώνα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη, που γίνεται στη Βουλή.

«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας και ζητούμενο», είπε ακόμα.

Τόνισε επίσης ότι το σημερινό νομοσχέδιο είναι μια ιστορική μεταρρύθμιση και μια τομή σε ένα πρόβλημα διαχρονικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα προστεθούν ακόμα 1.000 δικαστές στην πρώτη γραμμή και, απαντώντας στις αμφισβητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «μεταρρύθμιση είναι κάθε σημαντική αλλαγή, που έχει αργήσει λόγω ιστορικών αγκυλώσεων. Ο πρώτος που την έκρινε απαραίτητη ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1911 και δοκίμασε ξανά το 1931, ενώ δοκιμάστηκε άλλες 4 φορές με τελευταία το 1999, όταν μια διαφωνία του Αρείου Πάγου σε ένα άρθρο οδήγησε στην αναβολή του. Η ΝΔ τότε από τη θέση της αντιπολίτευσης είχε στηρίξει αυτή τη μεταρρύθμιση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι ως προς τη διάγνωση του προβλήματος μπορούν να συμφωνήσουν όλοι, ειδικά όσον αφορά τις καθυστερήσεις. Η χρονοτριβή γίνεται και επιχείρημα στα χέρια όσων θέλουν να αμφισβητήσουν το κράτος δικαίου και πιστεύουν στις θεωρίες συνομωσίας.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News