red carpet 2023 .jpg

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει το περίβλεπτο Χρυσό Λέοντα για την καλύτερη ταινία του 81ου Φεστιβάλ της Βενετίας (Μόστρα), που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Μόστρα.

«Μια μακρά και θαυμάσια ιστορία με συνδέει με τη Μόστρα της Βενετίας, το να είμαι προνομιούχος θεατής αποτελεί τιμή», δήλωσε η 71άχρονη ηθοποιός, η οποία έχει λάβει δύο βραβεία γυναικείας ερμηνείας στο Λίντο, σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ.

«Η μεγάλη διαθεσιμότητά της να ριψοκινδυνεύει διαρκώς, ένδειξη της ασυνήθιστης ευφυΐας της, καθώς και η ικανότητά της να οραματίζεται το σινεμά πέρα από γεωγραφικά και νοητικά σύνορα, την καθιστούν ιδανική πρόεδρο της κριτικής επιτροπής», σχολίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Εκτός από τον Χρυσό Λέοντα, η κριτική επιτροπή της οποίας θα προεδρεύσει θα έχει την ευαίσθητη αποστολή να απονείμει στις 7 Σεπτεμβρίου τον Αργυρό Λέοντα-Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, τον Αργυρό Λέοντα-βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας και το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Αγαπημένη ηθοποιός του Κλοντ Σαμπρόλ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ πήρε βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες το 1978 για τον ρόλο της στην ταινία του “Violette Nozière”.

Φωτογραφία από Eurokinissi

Είναι επίσης δύο ταινίες του Κλοντ Σαμπρόλ, “Γυναικεία υπόθεση” (1988) και “Η τελετή” (1995), που της χάρισαν δύο βραβεία στη Βενετία.

Στη Γαλλία, κέρδισε δύο φορές το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για την “Τελετή” και το 2017 για το “Εκείνη” (“Elle”) του Πολ Βερχόφεν, που της χάρισε επίσης Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Πηγή: www.ertnews.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News