shutterstock pasqyra albania 1068x601.jpg

Μια νέα μελέτη χρησιμοποίησε ανάλυση χρώματος για να αποκαλύψει τα πιο μπλε νερά στον κόσμο – και τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν!

Είτε είστε λάτρης του κολύμβησης είτε αγαπάτε απλά την παραλία, δεν υπάρχει τίποτα τόσο όμορφο όσο μια ακτή περιτριγυρισμένη από εκτυφλωτικά γαλάζια νερά. Και τώρα μπορείτε να μάθετε ακριβώς πού βρίσκεται η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο, χάρη σε μια νέα κατάταξη από την εταιρεία CV Villas η οποία υποστηρίζεται από την επιστήμη (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται).

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιελάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους Χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη πιο καθαρή απόχρωση του μπλε (YInMn Blue, συγκεκριμένα).

Και ξεπερνώντας τις παγκοσμίου φήμης γαλαζοπράσινες ακτές των Μαλδίβων, της Μπόρα Μπόρα, της Κροατίας και της Ελλάδας, αποδεικνύεται ότι η παραλία Pasqyra ή αλλιώς Mirror Beach στην Αλβανία έχει το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο!

Mirror Beach (Pasqyra)  Saranda, Αλβανία
Mirror Beach (Pasqyra) Saranda, Αλβανία

Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί στη λίστα, διεκδικώντας πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις και επτά στις πρώτες 30. Αλλά με τόσα υπέροχα νησιά και ακτές όπως η Παραλία Μπούκα, η παραλία Βούλισμα και ο Ομπρόγιαλος, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η χώρα μας έχει αυτή την εξαιρετική κατάταξη.

Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη τα παραπάνω καλά συνολικά. Παραλίες σε όλη την ήπειρο διεκδίκησαν και τις δέκα πρώτες θέσεις και 26 από τις 30 καλύτερες στον κόσμο είναι ευρωπαϊκές! Παραλίες επίσης στη Βουλγαρία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο και τη Σκωτία μπήκαν στις 30 καλύτερες.

Αυτές είναι οι τοπ 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο:

  1. Παραλία Pasqyra (Mirror Beach), Αλβανία
  2. Παραλία Μπούκα (Μεσσήνη), Ελλάδα
  3. Κασσιόπη, (Κέρκυρα) Ελλάδα
  4. Plage de la Vernette, Γαλλία
  5. Παραλία Καπούτας, Τουρκία
  6. Παραλία Βούλισμα, γνωστή και ως «Χρυσή Άμμος» (Άγιος Νικόλαος, Κρήτη) Ελλάδα
  7. Παραλία Φώκι, (Κεφαλονιά) Ελλάδα
  8. Praia do Carvalho, Πορτογαλία
  9. Ομπρόγιαλος, (Χανιά) Ελλάδα
  10. Παραλία Los Lances, Ισπανία
Παραλία Κασσιόπη, Κέρκυρα
Παραλία Κασσιόπη, Κέρκυρα
Παραλία Φώκι, Κεφαλονιά
Παραλία Φώκι, Κεφαλονιά
Παραλία Βούλισμα, Κρήτη
Παραλία Βούλισμα, Κρήτη

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News