a8d61089 ert og.jpg
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2024

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο καταξιωμένος σεφ της εκπομπής, Ανδρέας Λαγός, υποδέχονται μία εκλεκτή καλεσμένη, την τραγουδίστρια, ηθοποιό και YouTuber Εβελίνα Νικόλιζα. Μαζί μαγειρεύουν δύο πολύ νόστιμα νηστίσιμα πιάτα, ρεβίθια και ταχίνι και κρέμα με κουβερτούρα και φυτικό γάλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30/04/2024

Στις 14:00, την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο τραγουδιστής και παρουσιαστής, Παναγιώτης Ραφαηλίδης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η μία σουπιές με σπανάκι και χόρτα και η άλλη -επειδή η νηστεία θέλει και το γλυκό της- κομπόστα από ξερά φρούτα.

Jesus (Cliff Curtis) with Mary (Maria Botto) and James (Selva Rasalingam) and his other apostles on the shores of the Sea of Galilee in Columbia Picutres’ RISEN.© 2016 CTMG. All Rights Reserved.
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2024

Στις 21:00 μεταδίδεται το θρησκευτικό δράμα «Ο παράδεισος είναι αληθινός» σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας. Βασισμένη στο ομότιτλο best seller των New York Times, το «Heaven is for real» με τον υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο με Emmy, Κρεγκ Κινίαρ, η ταινία μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή ιστορία που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -την εξαιρετική εμπειρία ενός μικρού αγοριού που άλλαξε τη ζωή του και την αναζήτηση του πατέρα του για το θάρρος και την πεποίθηση να μοιραστεί την ανακάλυψη του γιου του με τον κόσμο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02/05/2024

Στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την αγαπημένη ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κάρμεν Ρουγγέρη. Μαζί μαγειρεύουν ένα γευστικότατο μπριάμ με φασολάκια, αγκινάρες και αρακά, αλλά και ένα διαφορετικό λαχταριστό ψωμί με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά.

Στις 20:10, η Μάγια Τσόκλη περνάει «Μία μέρα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών». Στο βάθος της χαράδρας του Μενοικίου Όρους, βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών, όπου στέκει, οκτώ αιώνες τώρα, ένα μνημείο εκπληκτικής ομορφιάς της βυζαντινής τέχνης. Μια μικρή οχυρωμένη πολιτεία, αποτέλεσμα απέραντης πίστης, διαδοχικών προσθηκών, λεηλασιών, ανακαινίσεων, καταστροφών, επεμβάσεων, ανθρώπινου μόχθου…

MIA-MERA-ME...-STH-MONH-TIMIOY-PRODROMOY-SERRWN.jpg

Στις 22:45, μεταδίδεται το βιογραφικό ιστορικό δράμα «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» (Paul, Apostle of Christ), σε σκηνοθεσία Άντριου Χάιατ με τους Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Τζοάν Γουόλεϊ κ.ά. Υπόθεση: Ρώμη, 67 μ.Χ. Ο Λουκάς, ως φίλος και γιατρός, ρισκάρει τη ζωή του όταν επιχειρεί να μπει στην πόλη της Ρώμης για να επισκεφθεί τον Παύλο, ο οποίος κρατείται αιχμάλωτος στο πιο σκοτεινό και ζοφερό κελί της φυλακής του Νέρωνα. Οι δύο άνδρες παλεύουν ενάντια σε έναν αποφασισμένο αυτοκράτορα και τις αδυναμίες του ανθρώπινου πνεύματος, προκειμένου να ζήσουν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και να διαδώσουν το μήνυμά τους στον κόσμο.

Η ταινία θα μεταδοθεί σε επανάληψη τη Μεγάλη Παρασκευή στις 10:00 το πρωί.

Στις 14:00, το στούντιο της ΠΟΠ Μαγειρικής επισκέπτεται ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Καμπόλης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο νηστίσιμα πιάτα, αρχικά ζυμαρικά με σάλτσα από πατάτα και μύδια κι ένα θρεπτικό και παραδοσιακό σταρόζουμο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/2024

Το ντοκιμαντέρ «Όλην Εκείνην την Aχόρταστον Mαγείαν» μεταδίδει η ΕΡΤ1 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στις 13:00. Η ταινία του Παναγιώτη Κουντουρά μάς μεταφέρει με σεβασμό το ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και πένθους που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σκιάθο, όπου ακολουθείται το αγιορείτικο τελετουργικό της Ακολουθίας του Επιταφίου. Πρωταγωνιστές είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών που βιώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το αγιορείτικο εθιμοτυπικό. Το έαρ συνεορτάζει κι ένα ολόκληρο νησί βιώνει με μοναδικό τρόπο «Όλην εκείνην την αχόρταστον μαγείαν» του Θείου Δράματος.

Στις 14:00, το στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Καμπόλης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο νηστίσιμα πιάτα, αρχικά ζυμαρικά με σάλτσα από πατάτα και μύδια κι ένα θρεπτικό και παραδοσιακό σταρόζουμο.

Στις 15:30, η ΕΡΤ1 μεταδίδει το βιογραφικό ιστορικό δράμα «Ο Βαραββάς» (Barabbas), σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Φλέτσερ, με τους Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Σιλβάνα Μανγκάνο, Τζακ Πάλανς, Βιτόριο Γκάσμαν, Χάρι Άντριους. Η ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Περ Λάγκερκβιστ, αφηγείται τη ζωή του ληστή Βαραββά, όπως αναφέρεται στο Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον, καθώς και σε άλλα Ευαγγέλια της Εκκλησίας.

1.Mystery14_HUMANREQUIEM_web-43.jpg

Στις 19:10, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιστορικά προσκυνήματα» επισκέπτεται την Πάτμο, το νησί του Αιγαίου το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα η σπηλιά της Αποκάλυψης, όπου σχίστηκε ο βράχος σε τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα, και από εκεί ακουγόταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. Αφήγηση: Έλενα Μαραγκού.

Στις 20:10, στο πλαίσιο της εκπομπής «Στους δρόμους των Ελλήνων», η Μάγια Τσόκλη επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη και ζει τη «Μεγάλη Εβδομάδα στην άλλη Ελλάδα».

Στις 21:10, θα παρακολουθήσουμε την κοινωνική δραματική περιπέτεια «Αδελφός Άννα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου με τους Πέτρος Φυσσούν, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάνος Κατράκης, Βύρων Πάλλης, Χαριτίνη Καρόλου κ.ά. Ο Ανδρέας, ανιψιός τού προ οκταετίας αποβιώσαντος ηγούμενου της Μονής Διονυσίου, καταφτάνει στο Άγιον Όρος με μια ομάδα αρχαιοκαπήλων, με σκοπό να κλέψουν έναν ολόχρυσο και γεμάτο πολύτιμους λίθους σταυρό, γνωστό ως Σταυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μία Εβραιοπούλα, η Άννα -την οποία ο πατέρας της είχε εμπιστευτεί από μωρό στον ασκητή Βασίλειο- συνεχίζει να παριστάνει το καλογεροπαίδι. Καταφέρνει να ανακαλύψει σταδιακά την όλη σκευωρία και κινητοποιείται για τη ματαίωση της κλοπής.

Στις 22:40, μεταδίδεται το βιβλικό ιστορικό δράμα «Ανάσταση» (Risen) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς, με τους Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο, Μις Μπόικο. Στην ταινία ο σκηνοθέτης Κέβιν Ρέινολντς εξετάζει από τη δική του οπτική τα γεγονότα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η ταινία ξεχωρίζει για την ανατρεπτική της οπτική, καθώς αντιμετωπίζει την πασίγνωστη ιστορία της Ανάστασης ως ένα μυστήριο, το οποίο καλείται να λύσει ένας καχύποπτος Ρωμαίος στρατιώτης.

Πηγή: www.gossip-tv.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News