shutterstock panoramic view of library of hadrian and plaka athen 1068x601.jpg

Όσον αφορά τους δρόμους με… γλυκιά μυρωδιά, η ελληνική πρωτεύουσα πρωτοπορεί, γράφει το διεθνώς γνωστό Time Out. Μια «μυρωδάτη» πρωτιά λοιπόν για την Αθηνα, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το HAYPP που δημοσίευσε το Time Out.

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι μεγάλες πόλεις δεν γίνεται να μυρίζουν όμορφα… μάλλον το αντίθετο! Πολλοί άνθρωποι, πολλά σκουπίδια, υπόγεια λύματα… Ωστόσο από την μελέτη αποδεικνύεται ότι μερικές μητροπόλεις δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Η μελέτη από το HAYPP έριξε φως σε αυτήν την παραμελημένη πτυχή της αστικής ζωής, αναλύοντας 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και του κόσμου για να ανακαλύψει ποια είναι η πιο μυρωδάτη!

Οι ερευνητές εξέτασαν παράγοντες όπως η καθαριότητα και η αναλογία των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των καταστημάτων αρωμάτων για να δώσουν σε κάθε πόλη μια «βαθμολογία μυρωδιάς». Και η πόλη που ανέβηκε στην κορυφή των charts ήταν η Αθήνα! Ναι, καλά διαβάσατε: η ελληνική πρωτεύουσα είναι η πιο μυρωδάτη πόλη του κόσμου!

Φανταστείτε: πολυσύχναστες λαϊκές αγορές, το άρωμα φρέσκων προϊόντων, βοτάνων και λαχταριστών ελληνικών λιχουδιών διαχέεται στον αέρα. Η Αθήνα είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, με 8,3 στα 10 στο μέτρο μυρωδιάς. Από την τυρόπιτα μέχρι τον γλυκό μπακλαβά, τα αρτοποιεία της πόλης προσφέρουν θελτικές μυρωδιές.

Η Αθήνα είναι επίσης ένας παράδεισος με λουλούδια, με 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοποιία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι το λεπτό άρωμα απλώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης. Η δέσμευση της πόλης για την καθαριότητα αντικατοπτρίζεται επίσης στον Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης (EPI), με βαθμολογία 56,2. Επομένως, την επόμενη φορά που σχεδιάζετε ένα ταξίδι, μην ακολουθείτε την καρδιά σας – ακολουθήστε… τη μύτη σας!

Ενώ η Αθήνα μπορεί να διεκδίκησε και να κατέκτησε την πρώτη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τις άλλες πόλεις που μπήκαν στη λίστα με τις πιο μυρωδάτες πόλεις του κόσμου. Το Παρίσι , με τη ρομαντική του ατμόσφαιρα και τις κομψές λεωφόρους του, κατέχει τη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από τη Ζυρίχη , που φημίζεται για την καθαριότητα και το γραφικό περιβάλλον της, ολοκληρώνεται στην πρώτη τριάδα.

Αυτές είναι οι 10 πιο μυρωδάτες πόλεις στον κόσμο:

  1. Αθηνα, Ελλάδα
  2. Παρίσι , Γαλλία
  3. Ζυρίχη, Ελβετία
  4. Δουβλίνο , Ιρλανδία
  5. Λουξεμβούργο
  6. Λευκωσία, Κύπρος
  7. Κοπενχάγη , Δανία
  8. Βουκουρέστι, Ρουμανία
  9. Βαλέτα, Μάλτα
  10. Άμστερνταμ , Ολλανδία

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News