f1ef2bf3 livanis og.jpg

Είναι μια φωνή που συνδέθηκε με τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του και τις προσωπικές του αναμνήσεις, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στη ζωή του.

Γιώργος Λιβάνης: Το πρώτο μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας του – «Πήρα εξιτήριο, σας αγαπώ πολύ»

Ο τραγουδιστής μίλησε για τη σχέση του με το έργο του αξέχαστου ερμηνευτή σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», αναφερόμενος με ιδιαίτερη συγκίνηση στα τραγούδια που άκουγε από τότε που ήταν ακόμη παιδί.

Μιλώντας για την επιρροή που άσκησε πάνω του ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Λιβάνης ανέφερε:

«Ο Στέλιος Καζαντζίδης κυλάει μέσα μου. Τον άκουγα από πάρα πολύ μικρός. Δεν το θεωρώ λίγο αυτό που θα σου πω, αλλά εγώ έχω τον πατέρα μου και τον Στέλιο, και δεν το θεωρώ υπερβολικό αυτό. Θυμάμαι να ακούω Στέλιο Καζαντζίδη από μωρό».

Για τον ίδιο, η συγκεκριμένη μουσική κληρονομιά δεν αποτελεί απλώς μια καλλιτεχνική επιρροή. Είναι κάτι που έχει ενσωματωθεί στις αναμνήσεις του και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ελληνικό τραγούδι.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Γιώργος Λιβάνης αναφέρθηκε και στην οικογένεια μέσα στην οποία μεγάλωσε, περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια στο Περιστέρι και τις προσπάθειες των γονιών του να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες.

Όπως εξήγησε, δεν προέρχεται από μια οικογένεια με οικονομική άνεση, ωστόσο θυμάται τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας με αγάπη και όμορφα συναισθήματα. Ο πατέρας του εργαζόταν ως οδηγός και η μητέρα του ως βοηθός συμβολαιογράφου, ενώ όταν ο ίδιος μεγάλωσε και ξεκίνησε να εργάζεται, θέλησε να σταθεί με τη σειρά του δίπλα στους γονείς του.

«Δεν είμαι από πλούσια οικογένεια. Ο μπαμπάς μου είναι οδηγός και η μαμά μου βοηθός συμβολαιογράφου. Δεν μεγάλωσα φτωχός, μεγάλωσα να παλεύουν οι γονείς μου κάθε μήνα να βγάλουμε τα έξοδα και ακόμα και εγώ όταν μεγάλωσα και άρχισα να δουλεύω, βοηθούσα, και ακόμα βοηθάω. Μεγάλωσα πάρα πολύ ωραία στο Περιστέρι. Το να ακούς όμως μουσική με έναν στίχο βαρύ, δεν είναι κακό. Τα τραγούδια του Καζαντζίδη, έχουν έναν κοινωνικό χαρακτήρα».

Πηγή: www.gossip-tv.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.