1229013.jpg

Το Nürburgring, ίσως η πιο φημισμένη πίστα αυτοκινήτου στον πλανήτη, διάγει οργασμό εργασιών. Δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο, αφού κάθε χειμώνα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και συντήρησης.

Για την ακρίβεια, στρώνεται νέο οδόστρωμα στο τμήμα Fuchsrohre, ένα κομμάτι του Nürburgring που θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα κι απαιτητικά μέρη της πίστας.

Θα ενσωματώσουν χωμάτινη διαδρομή στο Nürburgring ή δεν χρειάζεται να ανησυχούμε;

Οι εκτεταμένες εργασίες θα κοστίσουν €3 εκατομμύρια, ώστε ένα περίπου χιλιόμετρο να λάβει νέα άσφαλτο, καθώς κι υποκείμενα στρώματα.

Μια φρέσκια άσφαλτος έχει πολλαπλά οφέλη, πέρα από την προφανή αναβάθμιση της πρόσφυσης. Η αποστράγγιση του νερού θα είναι επίσης καλύτερη από πριν, ενώ ο θόρυβος του δρόμου θα μειωθεί, αν και δε νομίζουμε ότι ενοχλείται βέβαια από τον θόρυβο κύλισης στο Nürburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Maserati MC20 απογοητεύει στο Nürburgring

Η διάσημη Πράσινη Κόλαση δεν είναι απλώς μία ακόμα πίστα αγώνων. Λειτουργεί ως δημόσιος δρόμος με διόδια, για αυτό ενίοτε θα δείτε μέσα τα πιο παράξενα οχήματα τις ημέρες του κοινού. Όποιος πληρώνει, έχει το ελεύθερο να την επισκεφθεί. Αρκεί να μπορεί να πιάσει τα 130 km/h.

Nürburgring

Όντας υπό συνεχή χρήση, η πίστα οφείλει να παραμένει σε κορυφαία κατάσταση. Γι’ αυτό, κάθε χρόνο, περίπου ένα χιλιόμετρο της πίστας ανανεώνεται με νέα άσφαλτο. Ιδανικά, θα έπρεπε να αλλαχτούν και τα 20,8 km ταυτόχρονα, αλλά αυτό θα ήταν τεράστιο έργο που θα κόστιζε πολλαπλάσια και θα διαρκούσε πολύ περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έχεις αργό αυτοκίνητο; Ξέχνα τη βόλτα στο Nürburgring

Εκτός από αυτό, στην πίστα του Grand Prix θα φρεσκαριστεί η pit lane, με τις εργασίες να ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες. Ενώ υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμα, τα συνεργεία πρέπει να εργάζονται γρήγορα κι αποτελεσματικά, καθώς η σεζόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά στα μέσα Μαρτίου.

Nürburgring

Αυτό δεν είναι το μόνο έργο που λαμβάνει χώρα στο Nürburgring, αφού από πέρσι έχει ξεκινήσει ψηφιακή αναβάθμιση που στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας, με τα πρώτα 12 km να έχουν ολοκληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring!

Περνούν οπτικές ίνες και τοποθετούν τα θεμέλια για 58 κάμερες. Με αυτόν τον τρόπο, οι αξιωματούχοι θα χρησιμοποιήσουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να ανιχνεύουν και να επεμβαίνουν πιο γρήγορα σε ατυχήματα.

Nürburgring

Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι υπόλοιποι οδηγοί θα μπορούν να προειδοποιηθούν για τα τεκταινόμενα αρκετά νωρίτερα, χωρίς να χρειάζονται άνθρωποι κριτές που θα κουνούν σημαίες.

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News