shutterstock exarchia athens 1068x601.jpg

Τα Εξάρχεια, στην καρδιά της Αθήνας, είναι από τις πιο γνωστές και διαχρονικές “πιάτσες” της πρωτεύουσας για βραδινές -και όχι μόνο- εξόδους. Στα Εξάρχεια θα βρείτε cool και διαχρονικά μαγαζιά – στέκια που προσφέρουν άλλη οπτική στη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση της πόλης.
Τα Εξάρχεια χαρακτηρίζονται από πολυπολιτισμικότητα, αυθεντικότητα, ζωντάνια, αστικό τοπίο αλλά και σύγχρονη αισθητική, και διαθέτουν διαχρονικά στέκια για εναλλακτική διασκέδαση.

Εδώ συγκεντρώσαμε 4 cool μαγαζιά για ποτό στα Εξάρχεια, ταυτισμένα με τον μοναδικό χαρακτήρα της πιο μποέμ περιοχής της πρωτεύουσας, για μια εξαιρετική εμπειρία διασκέδασης και όχι μόνο, αφού πρόκειται για all day μαγαζιά.

Σουσουράδα

Πρόκειται για το all day wine – gastro bar που ακολουθεί το ρυθμό της πόλης, συνδυάζοντας εξαιρετικά την παραδοσιακή αισθητική με ένα πιο μοντέρνο ύφος. Εκ πρώτης όψεως δείχνει υπερβολικά “κυριλέ” για Εξάρχεια, και για την ακρίβεια είναι, αλλά είναι συγχρόνως ζεστό, οικείο και χαλαρό. Εδώ θα πιεις τον καφέ σου το πρωί, θα απολαύσεις το brunch σου νωρίς το μεσημέρι, ενώ αργότερα σειρά έχουν τα ωραία πιάτα του μενού Όλα αυτά, φυσικά, με τη συνοδεία μιας πλήρους γκάμας εκλεκτών κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα. (Μαυρομιχάλη 44)

Κόκκινος Λωτός

Ο Κόκκινος Λωτός είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μέρος για να πιεις το ποτό σου. Το μαγαζί που έκανε τάση το self service συνιστά ένα από τα τοπ κοκτεϊλάδικα του αθηναϊκού κέντρου και ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν ωραία και cool νυχτερινή διασκέδαση. Το μπαρ φημίζεται για το εξωτικό του design, με τα κόκκινα και πράσινα χρώματα και τα τικι αντικείμενα, τα διαφορετικά κάθε φορά DJ sets, και το σύγχρονο, καλαίσθητο περιβάλλον του. Το σήμα κατατεθέν του, φυσικά, είναι τα ευφάνταστα και πολύ προσιτά κοκτέιλ του. Επίσης, μπορείτε να πείτε στον barman τις προτιμήσεις σας και να τον αφήσετε να δημιουργήσει! Σίγουρα δε θα χάσετε! (Ζωοδόχου Πηγής 5)

Beatniks Road Bar

Αν ψάχνεις το μέρος με την πιο χαλαρή ατμόσφαιρά και την πιο cool παρέα για να απολαύσεις το αγαπημένο σου ποτό, τότε το Beatniks Road Bar είναι ο ιδανικός προορισμός. Στο ιδιαίτερο “ορθάδικο” των Εξαρχείων θα περάσεις εξαιρετικά είτε είσαι μόνος είτε με παρέα, είτε το επισκεφτείς ένα σαββατοκύριακο είτε μια απλή καθημερινή. Στο μενού θα βρεις ποικιλία από μπύρες, ποτά και ωραία κοκτέιλ, που θα απολαύσεις υπό τους ήχους της μουσικής των 60s και με θέα τη ροκ αισθητική που διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητά της μέσα στα χρόνια. (Κωλέττη 14)

Μαύρος Γάτος

Σημείο αναφοράς της περιοχής, ο Μαύρος Γάτος είναι ένα από τα πιο γνωστά και κλασικά στέκια των Εξαρχείων. Στο διαχρονικό και πιο ξακουστό street bar της οδού Κωλέττη, θα σε τραβήξει η αύρα του και θα ζήσει μια όντως cool νύχτα διασκέδασης. Με τη μοναδική αρχιτεκτονική του, την αμερικανικής αισθητικής διακόσμησή του, το χαμηλό φωτισμό και την κυρίως jazz/rock μουσική του, κάθε γωνιά του μαγαζιού εξυπηρετεί το σκοπό του, αυθεντική διασκέδαση. Ο Μαύρος Γάτος θα σε καλωσορίσει από το πρωί, με καφέ, ενώ το βραδάκι οι «ειδικοί» έχουν τα μυστικά για να σου φτιάξουν τα καλύτερα ποτά, ανάλογα το γούστο και την όρεξη! (Κωλέττη 40-42)

Δείτε επίσης


Πηγή: www.travelstyle.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News