bahrain gp.2.jpg

Τα κόκκινα φώτα της σεζόν 2024 για την Formula 1 έσβησαν, αλλά η αλήθεια είναι πως βιώσαμε ένα déjà vu, με τον Max Verstappen να πανηγυρίζει μία ακόμα εμφατική νίκη.

Η πρώτη εκκίνηση της σεζόν βρήκε τους Max Verstappen και Charles Leclerc στην πρώτη σειρά και τον George Russell να βρίσκεται πίσω τους. Η αρχή της σεζόν δεν επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να πλασάρει με υποδειγματικό τρόπο το μονοθέσιό του, χωρίς να απειληθεί από τον Μονεγάσκο οδηγό της Scuderia Ferrari. Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορούσε την προσπέραση του Sergio Perez στον Carlos Sainz jr, με το πρώτο συμβάν της χρονιάς να λαμβάνει χώρα μεταξύ Lance Stroll και Nico Hulkenberg (o τελευταίος άλλαξε πτέρυγα μετά την επαφή).

Η Formula 1 ξεκίνησε και πάλι, με τους Max Verstappen και Red Bull να συνεχίζουν με σπασμένα τα φρένα

Ο Max Verstappen ξεκίνησε αμέσως να ανοίγει την διαφορά του από τους διώκτες του, τη στιγμή που ο Charles Leclerc παραπονιόταν για το κράτημα της Scuderia. Τα λάθη του στην στροφή δέκα ήταν παρατεταμένα (όπως και πολλών άλλων πιλότων), δίνοντας τη δυνατότητα στον George Russell να τον προσπεράσει, κάτι το οποίο κατόρθωσε και ο Sergio Perez στον έβδομο γύρο.

 

 

Ο Leclerc συνέχισε να έχει θέματα με την ισορροπία του μονοθεσίου του, η μαλακή γόμα δεν λειτουργούσε, με τον ομόσταυλό του Carlos Sainz να τον προσπερνά, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση στον 11ο γύρο. Στον αμέσως επόμενο γύρο, άνοιξε ο χορός τον pits-stop, με τους Leclerc και Russell να περνούν στην σκληρή γόμα. Το undercut δεν δούλεψε, με τον Βρετανό της Mercedes-AMG να χάνει την δεύτερη θέση από τον Sergio Perez, τη στιγμή που ο Verstappen είχε χαθεί στον ορίζοντα, απολαμβάνοντας έναν μοναχικό αγώνα.

Όσον αφορά τον Carlos Sainz, ακολούθησε τους υπόλοιπους τρεις γύρους αργότερα. Ο Ισπανός είχε εξαιρετικό ρυθμό με την σκληρή γόμα της Pirelli, προσπερνώντας τον Russel στην τρίτη θέση. Η σκληρή γόμα φάνηκε να μην δουλεύει τόσο καλά στην Mercedes-AMG, μιας ο Leclerc είχε κολλήσει πίσω από τον Russell.

Formula 1 2024, Carlos Sainz

Τα προβλήματα όμως για την Mercedes-AMG δεν σταμάτησαν στην κακή απόδοση της σκληρής γόμας, με τον Russell να αναφέρει προβλήματα στην μονάδα ισχύος και τον… ξεχασμένο Lewis Hamilton (8η θέση εκείνη τη στιγμή), να κάνει λόγο για σπασμένο κάθισμα! Στη συνέχεια, οι οδηγοί ξεκίνησαν να επισκέπτονται το pit-lane για δεύτερη φορά (για να βάλουν και πάλι την σκληρή γόμα), με τον Carlos Sainz να είναι κερδισμένος, αυγατίζοντας τη διαφορά στην τρίτη θέση, τη στιγμή που οι Red Bull εξακολουθούσαν να βρίσκονται στον δικό τους αγώνα. Ενδεικτικά, η διαφορά του Verstappen από τον Perez άγγιζε τα 20 δευτερόλεπτα.

Στον 37ο γύρο, ο Perez μπήκε στα pits για να βάλει την μαλακή γόμα και να ολοκληρώσει τον αγώνα (απέμεναν 21 γύροι), κάτι που έπραξε λίγο αργότερα και ο πρωτοπόρος του αγώνα. Με δεδομένο ότι η διαφορά του Verstappen ήταν τεράστια, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο αν ο Perez θα αντιμετωπίσει προβλήματα φθοράς, όπως άλλωστε ρωτούσε στο team-radio και ο Sainz. Στα αξιοσημείωτα εκείνου του σημείου, η κερδισμένη θέση του Hamilton έναντι του Oscar Piastri.

 

 

H σκληρή γόμα έδειχνε να δουλεύει καλά στην Ferrari, με τον Sainz να ανοίγει τον διαφορά του από τον 4ο Russell, χωρίς όμως να μπορεί να πλησιάσει τον Perez. Αντίθετα, ο Leclerc πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Russell, όντας για αρκετή στο DRS του. Η Mercedes-AMG όμως, έμοιαζε πιο σταθερή στις εξόδους των στροφών διατηρώντας τον Βρετανό μπροστά. Μέχρι τον 47ο γύρο, όταν ο Russell έκανε λάθος στην δέκατη στροφή, δίνοντας την τέταρτη θέση στον Leclerc, ο οποίος είπε «ευχαριστώ» στο δώρο που δέχτηκε.

Formula 1 2024, Charles Leclerc & George Russell

Στους εναπομείναντες γύρους δεν άλλαξε τίποτα, με τον Max Verstappen να συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα (πήρε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου) και τον Perez να ολοκληρώνει το πρώτο 1-2 της σεζόν για την Red-Bull (22η νίκη στους τελευταίους 23 αγώνες). Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz με μία αρκετά μεστή εμφάνιση, με τον Leclerc να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Russell, Norris, Hamilton, Piastri, Alonso και Stroll ολοκλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα του πρώτου αγώνα της σεζόν. Επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σάββατο, με τον Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Formula 1 2024


Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News