adrian newey.jpg

Όταν έγινε γνωστό πως ο Adrian Newey, ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1 θα αποτελέσει παρελθόν από τη Red Bull, οι περισσότεροι τον συνέδεσαν με την Scuderia Ferrari. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Newey είναι ο κορυφαίος του είδους του. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι στα χρόνια του, η Red Bull έχει κατακτήσει 13 παγκόσμιους τίτλους (εφτά οδηγών, έξι κατασκευαστών). Μάλιστα, μέχρι το τέλος της σεζόν, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να ανέβει στους 15.

Σύμφωνα με τον Helmut Marco, o Adrian Newey είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Aston Martin

Φυσικό και επόμενο λοιπόν να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα, άπαξ και έγινε γνωστό πως έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει από την αυστριακή ομάδα. Η Ferrari, προσπαθεί επί σειρά ετών να πείσει τον Newey να μετακομίσει… το ταλέντο του στο Maranello. Αυτή τη φορά ευελπιστεί πως θα το καταφέρει, ελέω Lewis Hamilton αλλά και των επικείμενων αλλαγών στους κανονισμούς από το 2026.

Εκτός όμως από τη Ferrari, το όνομά του έχει συνδεθεί τόσο με την Aston Martin, όσο και με την Williams. Με τον Helmut Marko να φωτογραφίζει ως πιθανότερο προορισμό την Aston Martin, η οποία έχει ρίξει στο τραπέζι 100 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια.

«Σε ποιο χρώμα τον βλέπω ντυμένο στο μέλλον; Νομίζω πως το κόκκινο δεν ταιριάζει με το σκούρο μπλε. Όμως όλα είναι πιθανά με ένα εξαιρετικό χρώμα όπως το πράσινο», ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull για θέματα Formula 1.

Helmut Marko

Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο ο Newey να κάνει ένα διάλειμμα τη σεζόν 2025 και να επανέλθει στη δράση από το 2026, όταν και οι ισορροπίες θα ανατραπούν.

 

 

Πηγή: www.drive.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News