screen2121211414shot.png

Η Ελένη Ψυχούλη σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Λαγουδάκη, αναφέρθηκε στην επαγγελματική της πορεία, τη δεκαετία του ’80 και τη φάση που βρίσκεται τώρα στην προσωπική ζωή της.

Η αληθινή δουλειά της Ελένης

Όπως υπογράμμισε η σεφ «επαγγελματικά κάνω αυτό που κάνουν όλοι οι Έλληνες, τρέχω από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να βγάζω λεφτά. Χαίρομαι που έχω επιστρέψει δημοσιογραφικά στα περιοδικά που είναι η αληθινή μου δουλειά. Όταν τέλειωσε η φάση των clubs στα 30, γιατί όταν είσαι νέος δεν σε ενδιαφέρει να φας, σε ενδιαφέρει να βγεις και να χορέψεις, ανακάλυψα το φαγητό και μπήκα στην κουζίνα να μαγειρέψω αυτά που έκανε η γιαγιά μου».

Για την περίοδο της δεκαετίας του ’80, η δημοσιογράφος γαστρονομίας επεσήμανε «τα 80’s ήταν μία εποχή που άλλαζε ο κόσμος, η τελευταία μαγική εποχή στον πλανήτη. Άντε και λίγο και τα 90’s. Η ζωή μου τότε ήταν ρωσική ρουλέτα, γιατί κάναμε επικίνδυνα πράγματα, εγώ πιστεύω ότι είμαστε survivors. Έχουν φύγει πάρα πολλοί άνθρωποι της γενιάς μου. Από το AIDS, δεν ήταν ρώσικη ρουλέτα τότε σεξουαλική απελευθέρωση μαζί με το AIDS; Είμαστε survivors όσοι ζήσαμε».

 Ήταν πάντα γνωστή, δεν περίμενε την τηλεόραση

Όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε, η Ελένη Ψυχούλη σημείωσε «εγώ ήμουν πάντα διάσημη στις παρέες μου, γιατί είμαι και πολύ κινητικός άνθρωπος. Γενικώς, είχα μια δημοφιλία, οπότε δεν περίμενα από την τηλεόραση να με κάνει γνωστή, ήμουν πάντα γνωστή».

Σχετικά με την προσωπική ζωή της, ανέφερε «είμαι μόνη μου και είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μου, γιατί κάνω αυτό που θέλω. Σε αυτή την εποχή με το MeToo, παρότι υπάρχει ένας νέος φασισμός, μιλήσαμε για πρώτη φορά για την ελευθερία της επιλογής, το να μην θέλω να κάνω παιδιά, το να μην θέλω να παντρευτώ, το να μην θέλω να είμαι με κάποιον, αλλά να είμαι ευτυχισμένος και ευτυχισμένη. Δεν είναι επίτευγμα το ότι έχω κάνει παιδί και οι γάτες κάνουν παιδιά. Είναι μια φυσική κατάσταση, η οποία αφορά όλους τους ανθρώπους. Αυτό που μπορεί να είναι επίτευγμα, η πιο σκληρή δουλειά είναι το μεγάλωμα ενός παιδιού. Το σεξ είναι υπερεκτιμημένο, όταν όμως το έχεις ζήσει στα ωραία του».

Για τις διαφορετικές εμπειρίες που έζησε σε ταξίδια της, η Ελένη Ψυχούλη κατέληξε «πήγα με έναν φίλο μου στην Υεμένη, ενώ ήταν σχεδόν εμπόλεμη και δεν ήξερε κάνεις που είναι αυτό το μέρος. Στο Μεξικό δοκίμασα έντομα, τα έφαγα σκέτα σαν chips, ήταν τραγική εμπειρία».

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News