20240422 6625f4d2b6b06.jpg

Μια μελέτη που διεξήχθη από τη γνωστή δεξαμενή σκέψης έδωσε απάντηση στη δημοφιλή πεποίθηση ότι το αυγό πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά.

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα της ανθρώπινης διατροφής, καθώς έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, για το τρόφιμο αυτό έχουν εδραιωθεί πεποιθήσεις σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της καθημερινής κατανάλωσής του, γι’ αυτό και μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ασχολήθηκε με το θέμα.

Η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα δεν έχει καμία συσχέτιση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, αντίθετα με το μύθο, σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 215.000 άτομα. Αντιθέτως, η συγκεκριμένη τροφή αποτελεί καλό προστάτη, καθώς είναι χαμηλή σε θερμίδες και υδατάνθρακες. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού.

Τώρα, αν τα αυγά συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό πρωινό, οι διατροφολόγοι επισημαίνουν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα, αλλά είναι ωστόσο σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο τρόπος μαγειρέματος είναι σημαντικός για να λάβετε τα οφέλη του και να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, είτε από το μπέικον είτε από άλλα συνοδευτικά.

Advertisement

Τα οφέλη της κατανάλωσης αυγών

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, καθιστώντας τα ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό. Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης και στη μείωση των λιγούρες.

Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, η βιταμίνη Α, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των οστών, στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη των ασθενειών και στο να έχετε ένα δυνατό και ανθεκτικό σώμα.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό όφελος των αυγών είναι η συμβολή τους στην υγεία των ματιών, καθώς περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που συνδέονται με την προστασία των ματιών από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Επιλέγοντας να συμπεριλαμβάνετε τα αυγά στη διατροφή σας σε τακτική βάση, μπορείτε να προστατεύσετε την όρασή σας και να προλάβετε τα προβλήματα των ματιών με την πάροδο των ετών.

Advertisement

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Πηγή: www.truelife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News