Από τις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις για τον Ιούλιο, ενώ η ολοκλήρωση των πληρωμών θα γίνει στις 29 Ιουνίου, μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.
Οι πρώτοι που θα πληρωθούν τον Ιούλιο για τις συντάξεις από τον e-ΕΦΚΑ είναι οι μη μισθωτοί συνταξιούχοι των τέως ασφαλιστικών ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, μετά τις 17:00, ανάλογα με την τράπεζα.
Οι μισθωτοί συνταξιούχοι των τέως ταμείων Δημοσίου, Τραπεζών, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΤ και λοιπών εντασσόμενων φορέων, όπως ΤΣΕΑΠΓΣΟ και ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, αναμένεται να πληρωθούν την Παρασκευή 26 Ιουνίου, τρεις ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.
Οι επικουρικές συντάξεις Ιουλίου 2026 θα καταβληθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, μισθωτούς και μη μισθωτούς. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουνίου, μετά τις 17:00.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, οι καταβολές προβλέπεται να γίνουν ως εξής:
- Οι κύριες συντάξεις των πρώην ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ)
- Οι κύριες συντάξεις που έχουν απονεμηθεί από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με βάση τον νόμο 4387/2016 (ΟΠΣ-ΕΦΚΑ)
- Όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως προέλευσης, θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026
Πηγή: www.newsit.gr

