mati new 1536x864 1.jpg

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι, κρίνοντας ενόχους 6 από τους 21 κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές ως 5 χρόνια μετρέποντας τες σε χρφηματικές προς 10 ευρώ την ημέρα, που μεταφράζεται σε 40.000 ευρώ για τον κάθε καταδικασθέντα.

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης , δηλαδή τις αθωώσεις, τις ποινές, τα ελαφρυντικά και την μετατροπή της ποινής σε χρηματική, όχι όμως τον ηλικιωμένο που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά και καταδικάστηκε σεποινή 3 χρόνων γιατί δεν προβλέπεται νομικά.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη. Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.

Μετά την άσκηση της έφεσης η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και ένας αγώνας δρόμου για την καθαρογραφή της απόφασης προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό να ξεκινήσει μέσα στο 2024, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής.

Ήδη η πρόεδρος του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για το Μάτι απαλλάχθηκε από άλλα δικαστικά καθήκοντα, προκειμένου να καθαρογράψει το συντομότερο την απόφαση για να δρομολογηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: www.diaforetiko.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News