fitness 1 2024 04 24t183820.576 1200x630.jpg

Τα χέρια είναι ένα από τα σημεία του σώματος που εμφανίζουν σημάδια χαλάρωσης, ειδικά στο εσωτερικό μέρος τους. Είναι επίσης εκείνο που από τώρα μέχρι και το φθινόπωρο βρίσκονται σε κοινή θέα. Κι επειδή ετοιμάζεσαι για τις πρώτες βουτιές αλλά και τις βραδινές εξόδους φορώντας το αγαπημένο σου slip dress ή το μικρό, μαύρο straplees θα πρέπει να ξεκινήσεις ασκήσεις στο σπίτι για δυνατά και γραμμωμένα χέρια

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει 6 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν πολύ. 

 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και τα χέρια λυγισμένα και ανοικτά στο πλάι, με τα δάκτυλα προς το ταβάνι. Εκπνέοντας και για 1’ κατεβάζω τα χέρια και επαναφέρω αργά στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω σε εδραία θέση, ανοίγω τα χέρια στο πλάι ελαφρώς λυγισμένα, με την εκπνοή φέρνω πίσω τα χέρια, προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες ώστε να δουλεύει η πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα χέρια τεντωμένα έχοντας τις παλάμες προς τα έξω. Εκπνέοντας λυγίζω τα χέρια προς το στήθος και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι με τα γόνατα στο έδαφος, έχοντας παλάμες και ώμους στην ίδια ευθεία. Εισπνέοντας λυγίζω τα χέρια και εκπνέοντας τα τεντώνω και επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη, και έχοντας λυγισμένα τα χέρια μπροστά από το στήθος ώστε να ενώνονται οι βραχίονες μεταξύ τους. Με την εκπνοή και για 1’ πιέζω προς τα πάνω προσέχοντας να μην χαλάσω την αρχική θέση τους.

ΑΣΚΗΣΗ 6

Μένω σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και τραβάω το τεντωμένο χέρι μπροστά στο στήθος και μένω από 5 έως 10 δευτερόλεπτα σε κάθε χέρι.

 

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News